Άγρια κόντρα on air Ζαχαριάδη – Καλεντερίδη

Κόντρα on air είχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης.

Καλεσμένοι και οι δύο στον ΑΝΤ1 μιλούσαν για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Όπως είπε ο κ. Καλεντερίδης πρόκειται για την πιο σημαντική συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα μετά την είσοδό της στο ΝΑΤΟ. Αυτό προκύπτει και από τις αντιδράσεις της Τουρκίας, όπως τόνισε ο κ. Καλεντερίδης.

Στο σημείο αυτό είπε ότι «όταν ακούω τους πολιτικούς – για το επίπεδο των οποίων δεν θα ήθελα να εκφράσω άποψη-να μιλούν για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, αναρωτιέμαι με ποιο θράσος το λένε αυτό, όταν δεν οριοθέτησαν ποτέ υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Ποια υφαλοκρηπίδα να υπερασπιστεί ο Γάλλος όταν δεν το έχεις κάνει εσύ;».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τον διέκοψε λέγοντας «συγγνώμη, αυτό το λέτε για εμάς τώρα;» με τον Σάββα Καλεντερίδη να απαντά «για όσους επιχειρηματολογούν με αυτόν τον τρόπο. Το λέω για όλους. Δεν υπάρχουν ιερά τοτέμ στην Ελλάδα. Όποιος κάνει λάθος, αυτός υφίσταται και την κριτική».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ρώτησε «εάν είναι μονομερές το θέμα. Δεν έχουμε κάνει κύκλους επαφών με την Τουρκία, δεν λέμε να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο για να το λύσουμε;» και πρόσθεσε «γιατί βγαίνετε στην τηλεόραση και λέτε αυτά. Γιατί δεν το έχουμε κάνει; Είμαστε όλοι πουλημένοι δηλαδή; Και οι Νεοδημοκράτες και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι ΠΑΣΟΚτσήδες; Και είναι έξυπνοι κάποιοι άλλοι που το λύνουν στην τηλεόραση;».

Τότε ο Σάββας Καλεντερίδης απάντησε «αυτούς τους χαρακτηρισμούς να τους κάνετε στους πολιτικούς, όχι σε εμένα. Αυτά με τους ομοίους σας, όχι σε εμένα. Σας παρακαλώ πολύ. Θα μπορούσε η Ελλάδα να οριοθετήσει με την Κύπρο. Αλλά υπάρχει φοβικό σύνδρομο στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Είμαστε υποχωρητικοί».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τον ξαναδιέκοψε και ο κ. Καλεντερίδης απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπαδάκη είπε «τι θα γίνει τώρα; Θα κάνουμε κοκορομαχίες;» και πρόσθεσε: «ο κ. Ζαχαριάδης είναι σε ένα κόμμα που κατήργησε το άρθρο του Ποινικού Κώδικα και αποποινικοποίησαν την αλιεία των Τούρκων αλιέων 200 μέτρα από τις ακτές των νησιών μας».

«Ποιος Τούρκος πολίτης υπάγεται στο ελληνικό Δίκαιο; Πού το βρήκατε αυτό; Ποιος σας τα είπε αυτά; Μην τρελαθούμε τώρα. Τι είμαστε προδότες και τα αλλάξαμε; Αυτά που λέγατε για τις Πρέσπες;» απάντησε οργισμένος ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο Σάββας Καλεντερίδης απάντησε επίσης σε έντονο ύφος «έχετε πολύ θράσος» και ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε «δεν έχω καθόλου θράσος. Είμαι εθνικά πολύ υπεύθυνος. Βγαίνετε στην τηλεόραση και λέτε γιατί δεν κάναμε ΑΟΖ. Σας παρακολουθώ 30 χρόνια κ. Καλεντερίδη».

Ο κ. Καλεντερίδης επαναλάμβανε ότι έχει θράσος και ρώτησε «υπάρχει Μακεδονικό Έθνος; Γιατί το αναγνωρίσατε; Υπάρχει μακεδονική γλώσσα;».

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επίσης σε έντονο ύφος είπε «κ. Καλεντερίδη βγάλτε την ακροδεξιά κασέτα του Σαμαρά από μέσα σας. Υπάρχει Βόρεια Μακεδονία, είναι χώρα αναγνωρισμένη και πάει να μπει στην Ευρώπη. Και αυτό είναι το πατριωτικό συμφέρον. Και όλοι αυτοί που το παίζουν μάγκες τώρα, τότε έκαναν τις κότες».

Ο Σάββας Καλεντερίδης φώναζε «αφήστε τους χαρακτηρισμούς. Δεν σας επιτρέπω».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης φώναζε με τη σειρά του «ψέματα, ψεύτες, λαϊκιστές» και ο κ. Καλεντερίδης επέμενε: «ποιοι Σαμαράδες; Τι σχέση έχω εγώ με τον Σαμαρά; Ντροπή σας».

Ο Γιώργος Παπαδάκης προσπαθούσε να τους ηρεμήσει, αλλά μάταια. Τότε ο παρουσιαστής ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το στούντιο.

Αποχώρησε από την εκπομπή ο Γιώργος Παπαδάκης

“Ακούστε με” έλεγε ο Γιώργος Παπαδάκης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο παρουσιαστής είπε στον Γιώργο Γρηγοριάδη να συνεχίσει, καθώς ο ίδιος αδυνατεί και πέρασε μπροστά από την κάμερα βγαίνοντας από το στούντιο.

“Δεν γίνεται έτσι κύριοι. Εγώ αποχωρώ. Γιώργο μου, ανέλαβε σε παρακαλώ. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους τηλεθεατές αδυνατώ. Κάποιες φορές πρέπει να αποχωρούν και οι δημοσιογράφοι, όχι μόνο οι πολιτικοί” τόνισε ο παρουσιαστής του “Καλημέρα Ελλάδα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ