Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Σε αυτούς τους 10 δήμους «καρδιοχτύπησαν» οι υποψήφιοι – Τα εκλογικά θρίλερ της χθεσινής βραδιάς

Μια βραδιά θρίλερ έζησαν χθες οι υποψήφιοι σε δέκα δήμους της χώρας, καθώς λίγες μόνο ψήφοι χώριζαν τον πρώτο από τον δεύτερο, στον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η διαφορά ήταν μικρότερη των 100 ψήφων σε έξι απ’ αυτούς τους δήμους.

Δήμος Παλαμά

Στον Δήμο Παλαμά στην Καρδίτσα, που επλήγη σφοδρά από τις πρόσφατες κακοκαιρίες, η βραδιά εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος επικράτησε του απερχόμενου δημάρχου, Γεώργιου Σακελλαρίου, για μόλις 11 ψήφους.

Δήμος Τυρνάβου

Στον Δήμο Τυρνάβου στη Λάρισα ο Αστέριος Τσικριτσής κέρδισε την εκλογική αναμέτρηση με διαφορά μόλις 35 ψήφων. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος συγκέντρωσε ποσοστό 50,15% έναντι του αντιπάλου του Αθανάσιου Αμάρι Σάμερ, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 49,85%.

Δήμος Κασσάνδρας

Ντέρμπι έγινε και στον Δήμο Κασσάνδρας στην Χαλκιδική με την νυν δήμαρχο Αναστασία Χαλκιά-Δημητροπούλου να κόβει πρώτη το νήμα και να επικρατεί του Κωνσταντίνου Παπαγιάννη με διαφορά μόλις 41 ψήφων.

Δήμος Δέλτα

Στον Δήμο Δέλτα στον νομό Θεσσαλονίκης, η Γερακίνα Μπισμπινά αναδείχτηκε νέα δήμαρχος, καθώς έλαβε 68 ψήφους περισσότερους από τον αντίπαλό της, τον Ιορδάνη Δημητριάδη.

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Κάτω από 100 ψήφους ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων και στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Γιάννης Τομπούλογλου επικράτησε του νυν δημάρχου, Γιάννη Βούρου, με διαφορά 90 ψήφων.

Δήμος Αιγιαλείας

Μάχη στήθος με στήθος έδωσαν οι δύο υποψήφιοι και στον Δήμο Αιγιαλείας στην Αχαΐα. Ο νυν δήμαρχος, Δημήτριος Καλογερόπουλος, νίκησε τελικά τον Χρήστο Γούτο για 98 ψήφους.

Δήμος Καστοριάς

Στον Δήμο Καστοριάς, ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Κορεντσίδης επικράτησε του Γρηγόρη Γρηγοριάδη με διαφορά 168 ψήφων και κέρδισε ακόμη μία θητεία.

Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος επικράτησε του νυν δημάρχου Σπύρου Μυλωνά για 181 ψήφους.

Δήμος Αλμυρού

Αγωνία επικράτησε και στον Δήμο Αλμυρού. Ο Δημήτρης Εσερίδης νίκησε τον νυν δήμαρχο Ευάγγελο Χατζηκυριάκο με διαφορά 185 ψήφων.

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας

Στο νήμα κρίθηκε το αποτέλεσμα και στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, όπου ο νυν δήμαρχος Γεώργιος Αποστολάκης ηττήθηκε από τον Αθανάσιο Κασόλα για 219 ψήφους.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ