Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα exit poll για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο

Σαφές προβάδισμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας («Ναι στη Θεσσαλονίκη»), με 31%-35%, έναντι των οκτώ συνυποψηφίων του για τη δημαρχία, όπως προκύπτει από την εκτίμηση του exit poll της Interview για την POLITIC.

Αναλυτικά, όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στο δεύτερο γύρο. Ειδικότερα, η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).

Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα κυμαίνεται από 13% έως 16%, του Δρόσου Τσαβλή από 7% έως 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% έως 8%. Ο Βασίλης Τομπουλίδης με ποσοστό από 3,5% μέχρι 5,5%, αλλά και ο Στέργιος Καλόγηρος με ποσοστό από 3% έως 5%, συμμετέχουν και αυτοί στο δημοτικό συμβούλιο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η καρτέλα που δείχνει πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι ανά ηλικιακό εύρος.

Οι ηλικίες 17 – 35 ετών επιλέγουν Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ αντίθετα ο Στέλιος Αγγελούδης κερδίζει τις πιο παραγωγικές ηλικίες 36 – 55 ετών.

Το χρίσμα της ΝΔ οφελεί τον Κωνσταντίνο Ζέρβα καθώς όπως φαίνεται λαμβάνει το 62,6% των ψηφοφόρων του κόμματος έναντι του 18,6% που ψήφισαν τον Στέλιο Αγγελούδη. Παρά το γεγονός ότι ο Στέλιος Αγγελούδης δεν έλαβε επίσημη στήριξη, οι ψηφοφόροι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

Καθαρή νίκη για τον Κώστα Πελετίδη στο Δήμο Πατρέων δείχνει Exit Poll

Kαθαρή νίκη, από την πρώτη των Αυτοδιοικητικών εκλογών, σε Κώστα Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων και στο Νεκτάριο Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνoυν τα αποτελέσματα του Exit poll του pelop.gr, της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και peloponnisos FM 104.1.

Το Exit poll, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων DATA Consultants:



Ο Αχιλλέας Μπέος πρώτος σε exit poll στον Βόλο

Σαρωτική νίκη του Αχιλλέα Μπέου από την πρώτη Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει το πρώτο exit poll που ανακοίνωσε το «Ράδιο Βέρα».

Συγκεκριμένα, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πρωτοπόρο τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική», με ποσοστό που ανέρχεται στο 50-55%. Στη δεύτερη θέση, τοποθετείται ο συνδυασμός «Συμμαχία για τον Βόλο», του Νίκου Παπαπέτρου, με ποσοστό από 31-36%.

Στην 3η θέση κατατάσσεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Απόστολου Ριζόπουλου, με ποσοστό που ανέρχεται κοντά στο 10%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ