Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Στο 10,7% η συμμετοχή – Η πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών

Μικρή είναι η προσέλευση στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών έως αυτή την ώρα. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο έως τώρα έχουν ψηφίσει 607.000 πολίτες με τη συμμετοχή να ανέρχεται στο 10,7%.

Όπως είπε ο κ. Λιβάνιος, η συμμετοχή είναι περιορισμένη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη Κυριακή, την ίδια ώρα. Η επόμενη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών θα γίνει στις 3 το μεσημέρι.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

Τι ώρα θα γίνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών

Η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα από τις 07:00 το πρωί και οι υποψήφιοι σε 6 Περιφέρειες και 84 δήμους αναμένουν τα αποτελέσματα.

Περίπου στις 20:00 – 20:30 αναμένεται να υπάρξει η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς η διαδικασία θα «τρέξει» πιο γρήγορα, αφού δεν υπάρχουν σταυροί και είναι δύο τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα πραγματοποιηθούν τρεις ενημερώσεις από το υπουργείο Εσωτερικών για το πώς εξελίσσεται η προσέλευση και η συμμετοχή των ψηφοφόρων. Η πρώτη ήδη έγινε και θα ακολουθήσει η επόμενη το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι εκλογές διεξάγονται σήμερα σε 6 από 13 περιφέρειες, σε 84 από 332 δήμους, σε 12.966 εκλογικά τμήματα με 45.060 κάλπες ενώ 5.660.443 άτομα είναι οι ψηφοφόροι που θα κληθούν να εκλέξουν είτε δήμαρχο, είτε περιφερειάρχη, είτε και τα δύο.

Στατιστικά οι επαναληπτικές εκλογές των αυτοδιοικητικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει χαμηλότερη συμμετοχή από την πρώτη Κυριακή.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ