Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Η συνέντευξη Σαμαρά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στον κ. Μητσοτάκη

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι “ζούμε μια ιστορική ημέρα. Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσαν την εταιρική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας”.

“Σε μια συμφωνία που γίνεται μεταξύ δύο κρατών, η κ. Γεροβασίλη εννοεί ότι υπάρχει περίπτωση διαφθοράς; Ότι ο κ. Μακρόν θέλει να πάρει ή δίνει μίζα; Είναι σοβαρά αυτά; Είναι ποτέ δυνατόν συζητήσεις αμυντικής συνεργασίας, που έχουν και έναν απόρρητο χαρακτήρα, να συζητούνται στη Βουλή και στα κανάλια πριν γίνουν; Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα, αν τα είπε η κ. Γεροβασίλη. Αν τα είπε είναι ακόμα ένα δείγμα ακραίας ανευθυνότητας” τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι “αυτοί τότε είχαν αποτιμήσει ότι το 17% της ΔΕΗ άξιζε 100 εκατ. επί Τσίπρα και είχαν συμφωνήσει αυτά τα 100 εκατ. να πάνε στους δανειστές. Έρχεται τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανατρέπει την απόφαση. Το 17% δεν πωλείται μέσω ΤΑΙΠΕΔ για να πάει στους δανειστές, γίνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τα 750 εκατ., που είναι 7,5 φορές πάνω, δεν πάνε σε εξυπηρέτηση χρέους, δεν φεύγουν από την Ελλάδα, αλλά μένουν στην ελληνική οικονομία και στη ΔΕΗ. Ποια από τις δύο συμφωνίες σας φαίνεται καλύτερη για το εθνικό συμφέρον;”.

“Στη ΔΕΗ όχι δεν μπορεί να ασκεί κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΕΗ πρέπει να κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ” υπογράμμισε.

“Όταν ερχόμασταν στην εξουσία, βλέπαμε τις δημοσκοπήσεις και προετοιμαζόμασταν. Ο μεγαλύτερός μας φόβος ήταν η ΔΕΗ, αν με ρωτούσατε το 2019. Η Mckenzie που είχαν προσλάβει οι Συριζαίοι ως σύμβουλο, έλεγε ότι η ΔΕΗ σε δύο χρόνια θα κλείσει. Το αντί να κλείσει, έχει αυξηθεί η κεφαλαιοποίησή της 8 φορές, έχει μειωθεί το χρέος στο μισό, έχει φτιάξει ένα πλάνο επενδυτικό μέσα σε μόλις δύο χρόνια είναι ένα μικρό θαύμα. Έχουν τα μούτρα τώρα οι Συριζαίοι να μιλούν για τη ΔΕΗ; Είμαστε με τα καλά μας;” πρόσθεσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη συνέντευξη Σαμαρά

“Η συνέντευξη Σαμαρά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στον κ. Μητσοτάκη. Μηδέν. Ο κ. Σαμαράς δεν είπε ότι ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει τη ΝΔ, Ποτάμι. Είπε ότι η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι. Και έτσι είναι. Στην ίδια συνέντευξη λέει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την οικονομική της πολιτική διέσωσε τις επιχειρήσεις και την οικονομία” περιέγραψε.

“Ο κ. Σαμαράς και στη συνέντευξη αυτή παρουσίασε τις πολιτικές ιδέες που εκπροσωπεί έντιμα και σταθερά από την πρώτη ημέρα της πολιτικής του διαδρομής. Δεν θα περίμενε κανείς να πει κάτι διαφορετικό” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη δήλωσή του για τους μικρομεσαίους που δημιούργησε ντόρο απάντησε ότι “το ότι από τις 830.000 εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό έχουν περίπου οι 40.000, αυτό είναι κάτι που συνέβη επί Αδώνιδος Γεωργιάδου; Ίσχυε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ίσχυε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ή είναι κάτι νέο που έφερε η πανδημία; Το να λέω εγώ ότι δεν έχουν και δεν έχουν πρόσβαση είναι μια κυνική δήλωση ή μια περιγραφή της πραγματικότητας;”.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ