Άδωνις: Δεν συντρέχει λόγος εκλογών

Άδωνις: Δεν συντρέχει λόγος εκλογών

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιάννη Παπαδόπουλου, για το εκλογικό αποτέλεσμα, το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, καθώς και τη νεότερη διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου.

«Ο Ελληνικός λαός πήγε στην κάλπη και ήξερε ότι δύο ενδεχόμενα υπήρχαν για να πάμε σε εκλογές. Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν κάτω από 5% και αν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε μεγαλύτερο ποσοστό από τη Νέα Δημοκρατία και την Ελιά μαζί. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, άρα δεν συντρέχει λόγος εκλογών», σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Η χώρα έπρεπε να πετύχει τη δημοσιονομική της σταθερότητα. Στην προσπάθεια αυτή, υπήρχαν και πάρα πολλές αδικίες. Προφανώς είναι πολύ δύσκολο θέμα να μπορέσουμε να περάσουμε αυτή την επιτυχία της χώρας ως μέρισμα στην τσέπη κάθε πολίτη γιατί θέλει χρόνο».

«Στην οικονομία πρώτα φτιάχνεις και μετά χτίζεις. Το γρήγορα που είπε ο Πρωθυπουργός, είχε να κάνει με το ότι έχουμε τώρα άμεσα μπροστά μας κινήσεις. Είχαμε ανακοινώσει ότι σύντομα η χώρα θα παρέχει υγειονομική κάλυψη και φάρμακα και στους ανασφάλιστους», πρόσθεσε.

«Μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Ντάισελμπλουμ, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λέει τίποτα στον άνεργο, αν δεν είχαμε όμως το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα είχε την ελπίδα ο άνεργος να βρει δουλειά», σχολίασε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο Στουρνάρας μπήκε εκεί για να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά και την έκανε καλά. Αν μπορεί να μου πει κάποιος ότι υπάρχει τρόπος να πάρεις μια χρεοκοπημένη χώρα, να την βγάλεις από τα βράχια, χωρίς να αδικήσεις κανέναν και χωρίς να πάρεις κανένα σκληρό μέτρο, τότε να αρχίσουμε να πιστεύουμε και στη Χιονάτη». 

«Ο ελληνικός λαός είπε δύο πράγματα. Είπε σε μας, ακούτε να δείτε, είναι η τελευταία σας ευκαιρία, δεν αντέχουμε άλλο, λύστε μας τα προβλήματα. Είπε στον Τσίπρα, δεν με έχεις πείσει για πρωθυπουργός, ακόμα παραμένεις δεύτερος», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η παγία θέση μου είναι πάντα υπέρ του μπόνους των 50 εδρών και δεν έχει αλλάξει. Πιστεύω στις ισχυρές κυβερνήσεις», τόνισε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ