Χρήστος Παππάς: Αντιδράσεις για τη δήλωση του συνηγόρου του – Διαψεύδει η κυβέρνηση παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις

Αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η δήλωση του δικηγόρου του φυγόποινου Χρήστου Παππά, επτά μήνες μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στα «Νέα»: «Ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησα μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείριση του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκριση του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν θα καθαρογραφθεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο». Η κυβερνητική εκπρόσωπος ωστόσο, έκανε λόγο για σενάρια εκτός πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Αριστοτελία Πελώνη ρωτήθηκε εάν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ Κυβέρνησης ή κρατικών αξιωματούχων με τον Χρήστο Παππά και ποιο είναι το αντικείμενό της, και απάντησε: «Ο Χρήστος Παππάς αναζητείται και θα συλληφθεί, όλα τ΄ άλλα σενάρια είναι εκτός πραγματικότητας».

«Να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση»

Άμεση ήταν η αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη για την Χρυσή Αυγή. «Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Σταυριανάκη είναι εάν διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοϊδης με το φυγόποινο χρυσαυγίτη, Χρήστο Παππά. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις δηλώσεις του υπουργού ότι η σύλληψη Παππά είναι επικείμενη και τώρα μαθαίνουμε για μια κατ΄ουσίαν διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ένα μη κατονομαζόμενο κρατικό παράγοντα και τον φυγόποινο ναζιστή Χρήστο Παππά», είπε μιλώντας στο MEGA ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής Αιγύπτιος αλιεργατών.

Ο κ. Καμπαγιάννης είχε κάνει και σχετική ανάρτηση στο Facebook αναφέροντας:

Ηλιόπουλος: Μητσοτάκης – Χρυσοχοΐδης διαπραγματεύονται με τον νεοναζί Χρήστο Παππά;

“Ο συνήγορος του καταδικασμένου νεοναζί Παππά κ. Σταυριανάκης δήλωσε ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί στις αρχές και αυτό “να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείριση του”.

Η δήλωση αυτή δημοσιεύθηκε στα Νέα στις 8/5/21 και δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση από την μεριά της κυβέρνησης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι υπεύθυνος για την διαφυγή του καταδικασμένου νεοναζί και υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται ότι δεν του αρκούσε το αρχικό φιάσκο και σήμερα αντί να προσπαθεί να συλλάβει τον Παππά διαπραγματεύεται μαζί του.

Τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί; Η διαπραγμάτευση αυτή διεξάγεται εν γνώση του κ. Μητσοτάκη; Η κυβέρνηση χρωστάει απαντήσεις σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας” ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να απαντήσει συγκεκριμένα

«Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση του συνηγόρου του φυγόποινου ναζιστή εγκληματία Χρήστου Παππά ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση «κρατικού παράγοντα» να παραδοθεί και ότι αυτό «θα ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του», η οποία, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και τονίζει: «Η κυβέρνηση, η οποία έχει, έτσι κι αλλιώς, σοβαρές ευθύνες για το απαράδεκτο γεγονός ότι ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς δεν έχει ακόμη συλληφθεί επτά μήνες μετά την καταδίκη του σε πολυετή κάθειρξη, είναι βαθιά εκτεθειμένη. Οφείλει άμεσα να τοποθετηθεί και να απαντήσει συγκεκριμένα εάν διαπραγματεύεται με τον φυγόποινο ναζιστή εγκληματία και εάν ναι, σε ποια βάση και με τι είδους ανταλλάγματα».

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Παππάς επίσημα αναζητείται από τις 22 Οκτωβρίου 2020, ημέρα που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ