Κουτσούμπας: Η κλιμάκωση της καταστολής δεν είναι απλά μια εμμονή της κυβέρνησης, αλλά συνειδητή επιλογή

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για καταστολή και αυταρχισμό, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Βουλή, κατά την οποία αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, στον απόηχο των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Σας το λέμε, δεν θα καταφέρετε να κλείσετε το στόμα του ελληνικού λαού, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο όπως απέδειξε η διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην αστυνομική βία.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που συζητείται στην Ολομέλεια, εξέφρασε τη θέση πως οι εικόνες της καταστολής είναι πρόβες γι’ αυτά που έρχονται και τα σενάρια τα έχουν γράψει οι κυβερνώντες με τους νόμους που έχουν ψηφίσει πατώντας πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε ότι η κλιμάκωση της καταστολής δεν είναι εμμονή της κυβέρνησης αλλά συνειδητή επιλογή, σήμα κατατεθέν κάθε αντιλαϊκής αστικής κυβέρνησης, όπως συμβαίνει και σε άλλα κράτη της ΕΕ.

“Λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο”

“Λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτό απέδειξε η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απροκάλυπτη αστυνομική βία. Κι ακριβώς επειδή αυτή η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης, στήθηκαν τα γνωστά επεισόδια, με ύποπτους μηχανισμούς του κράτους και του παρακράτους και τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων”, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να προσθέσει πως “στη Νέα Σμύρνη εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση απέναντι στην απρόκλητη αστυνομική βία. Η οργή και αγανάκτηση ενός λαού που πασχίζει να βγει όρθιος από την πανδημία γνωρίζοντας πως τον έχετε αφήσει στη μοίρα του. Ενός λαού που ξέρει πως και η πανδημία να τελειώσει, εκείνος ήδη ανεβαίνει το Γολγοθά της ανεργίας, της φτώχειας και θα πληρώσει όλα τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης”.

Διαμήνυσε στη συνέχεια ότι “σας το λέμε και ακούστε το καλά: Δεν θα καταφέρετε να κλείσετε το στόμα του λαού! Η απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος κατοίκων, οικογενειών, την περασμένη Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό! Την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες τα ίδια γίνονταν και σε άλλες συνοικίες ενάντια σε ανύποπτους πολίτες, όπως στο Χαλάνδρι ή αλλού, που σημαίνει ότι ήταν και είναι κυβερνητική κατεύθυνση η στάση αυτή των αστυνομικών δυνάμεων, για την πρόκληση επεισοδίων και όχι πρωτοβουλία μερικών φασιστοειδών και χρυσαυγιτών που βρίσκονται και μέσα στην αστυνομία. Εσείς οι ίδιοι τα λέτε… Ακόμα όμως, και αν ήταν έτσι, γιατί δεν τους ξηλώνετε; Τι τους κρατάτε;”, ενώ πρόσθεσε ότι “η αστυνομική βία και η κρατική τρομοκρατία δεν είναι ‘μεμονωμένο περιστατικό’. Μάλλον θα πρέπει να ψαχτείτε λίγο περισσότερο. Λέμε, μήπως θα πρέπει να ψάξετε λίγο περισσότερο, όλους αυτούς που χωρίς αστυνομική στολή, όντας στα σώματα ασφάλειας, τους δίνετε το καθήκον να διεισδύσουν υποτίθεται μέσα σε οργανώσεις, μέσα σε ομάδες χουλιγκάνων των γηπέδων και αλλού; Είναι αλήθεια ή όχι ότι και στις διαδηλώσεις κουβαλάνε πάνω τους αυτοί τις μολότοφ και φυσικά τις χρησιμοποιούν ενάντια σε διαδηλωτές για να ξεκινήσει το χτύπημα και η διάλυση συγκεντρώσεων;”.

“Πρόβες για αυτά που έρχονται”

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, “ολα αυτά που ζήσαμε εν μέσω πανδημίας, είναι εικόνες από το μέλλον αλλά και το παρελθόν, είναι πρόβες για αυτά που έρχονται. Τα σενάρια γι’ αυτές τις πρόβες τα έχετε γράψει εσείς κύριοι της ΝΔ με τους νόμους που ψηφίσατε, πατώντας πάνω στο νομοθετικό οπλοστάσιο που διατήρησε, επέκτεινε και σας κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν από αυτόν το ΠΑΣΟΚ, που τώρα παριστάνουν τους σκληρούς πολέμιούς σας, για να στήνεται το δικομματικό παιγνίδι, παίζοντας πάνω στις πλάτες του λαού. Και οι πρόβες έγιναν και με το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, και με τον νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, και με το νόμο και μάλιστα σε δύο δόσεις – η μία ήταν της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος. Και η συγγραφή συνεχίζεται με τον παραπέρα περιορισμό συνδικαλιστικών, λαϊκών δικαιωμάτων” είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να συμπληρώσει πως “όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η κλιμάκωση της καταστολής δεν είναι απλά μια εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επιμένει να προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα. Είναι συνειδητή επιλογή, σήμα κατατεθέν κάθε αντιλαϊκής αστικής κυβέρνησης”. Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι “η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού δεν έχει μόνο την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία μπορεί να κοκορεύεται ότι είναι ο γνήσιος εκφραστής του δόγματος ‘νόμος και τάξη’. Έχει και την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ‘αθώα περιστερά” γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, “η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει ως βολικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, επιλέγει να απαντήσει αύριο από αυτό εδώ το βήμα, στον κ. Τσίπρα για την αστυνομική βία σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη. Σας καταλαβαίνουμε κ. Μητσοτάκη. Επιλέγετε τον εύκολο, τον βολικό αντίπαλο!”.

“Δεν μπορεί να υπάρχει ομοψυχία με το άδικο”

“Γιατί, τι λέτε και οι δύο μαζί, πολλές φορές ακόμα και με τα ίδια λόγια. “Ομοψυχία”, “κοινωνική ειρήνη”, “όχι στο διχασμό”, “ομαλότητα” και πολλά άλλα που αποτελούν τα συνθήματα του “Νόμου και της Τάξης”, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να ξεκαθαρίσει πως “όχι, δεν μπορεί να υπάρχει ομοψυχία με το άδικο, γιατί τελικά στην άδικη και εκμεταλλευτική κοινωνία όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από την υποταγή των πολλών, των αδικημένων, των καταπιεσμένων, δεν είναι τίποτα άλλο απ’ την άρνηση της ταξικής πάλης η οποία θέλετε δεν θέλετε θα υπάρχει και θα δυναμώνει”.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και για τη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας “ανακυκλώνετε ήδη γνωστά μέτρα, μαζί με δύο, τρία – ίδιας κοπής- νέα, αλλά αποδεδειγμένα πλέον, ανεπαρκή μέτρα. Κι όλα αυτά για να χρυσώσετε το χάπι για τις εγκληματικές ευθύνες σας και να κάμψετε τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια των επαγγελματιών που μεγαλώνει. Εσείς κάνετε επίδειξη κρατικής πυγμής! Δεν είναι θέμα ικανότητας και σταθερότητας αυτό. Είναι μόνο δείγμα καθαρής δικής σας επιλογής και ευθύνης. Και για αυτό πολιτικά θα λογοδοτήσετε. Και οι δύο. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ