Βουλή: Κόντρα για ΕΡΤ και Ικαρία – Οι αναφορές σε Λιγνάδη και Χαϊκάλη

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Η ΕΡΤ, το περιστατικό της Ικαρίας αλλά και η συγγνώμη του Παύλου Χαϊκάλη κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική επικαλούμενος το χαρτί που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και με βάση το οποίο δίνονταν εντολές στην ΕΡΤΤ να μην παρουσιάσει εικόνα από το γεύμα του Πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Απαντώντας ο Υφυπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Λιβάνιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για φαινόμενα χειραγώγησης , ενώ για το περιστατικό της Ικαρίας υποστήριξε ότι έπαιξε σε όλα τα δελτία της Κυριακής. Ο κ. Λιβάνιος άφησε σαφείς υπαινιγμούς για προβοκάτσια και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Είναι σοβαρή αντιπολίτευση αυτή; Ζητάτε από την κυβέρνηση να απολογηθεί για ένα ανυπόγραφο χαρτί που διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Δηλαδή λέτε ότι υπήρξε μια εντολή που δεν τηρήθηκε; Κάποιος κόλλησε ένα ανώνυμο χαρτί. Θέλετε να είναι ανόητος, κακόβουλος ή προβοκάτορας; Κάποιος το έβγαλε φωτογραφία και αναρτήθηκε. Το διαψεύδει ή όχι η πραγματικότητα; Εγώ είδα και το ρεπορτάζ και τις δηλώσεις Τσίπρα».

Αντιστρέφοντας τις κατηγορίες ο κ. Λιβάνιος αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μάλλον απορείτε που έπαιξε το θέμα στην ΕΡΤ. Και απορείτε γιατί εσείς είστε αυτοί που κόψατε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για να δείξετε ομιλία Τσίπρα. Είστε εσείς που είπατε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης φασίστα. Είστε εσείς που παίζατε στην εκπομπή της Ακριβοπούλου, παραμονές των εκλογών, γαϊδουράκια. Είστε εσείς που όταν ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν οραματίζεται μια ΕΡΤ με διευθυντή έναν αριστερό Παπαδημητρίου βγήκατε έξαλλοι να του επιτεθείτε. Η σημερινή δημόσια τηλεόραση έχει διαφορετική εικόνα και το λένε οι έρευνες. Το λέει ο κόσμος και αυτές βέβαια τις έρευνες τις αμφισβητείται. Έξαλλοι 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση για την δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι πολίτες είναι σημέρα ευχαριστημένοι από την εικόνα της ΕΡΤ. Ότι δεν σας αρέσει τα βρίζετε και μετά δοκιμάζετε να φτιάξετε και δικά σας κανάλια και δικές σας δημοσκοπήσεις. Βρίζετε τις δημοσκοπήσεις και φτιάχνετε εταιρείες δημοσκοπήσεων. Είδα την ανάσταση Λαζάρου με δημοσκόπηση εταιρείας για τα πανεπιστήμια. Είναι σε μητρώο ΕΣΡ η εταιρεία αυτή που σπεύσατε να αναπαράγεται τα ευρήματά των ερευνών της; Μιλάω για την εταιρεία του κ. Ραπίδη. Είναι η εταιρεία που έβγαζε 2 μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και έχασε με 9,5 μονάδες. Ξεχνάμε ότι παρουσιαστής ειδήσεων μαθαίνει στον αέρα ότι είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές; Θέλετε να δούμε που είναι σήμερα τα τότε διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ. Ο αναπληρωτής διευθυντής ειδήσεων είναι σήμερα διευθυντής του Κόκκινο και καλά κάνει. Ο εντεταλμένος σύμβουλος ΕΡΤ είναι επίσης στο Κόκκινο. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ έχει αναλάβει την διαδικτυακή τηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ. Ο συντονιστής ενημέρωσης – ωραίος τίτλος – είναι σήμερα διευθυντής γραφείου τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η διαφορά μας και ειλικρινά μπούμε να συζητάμε για την ΕΡΤ για να γίνει ακόμα καλύτερη αλλά το να επιχειρείτε με φωτογραφιούλες να δημιουργήσετε εντυπώσεις όταν η πραγματικότητα σας έχει διαψεύσει πάει πολύ».

Ακούγοντας την τοποθέτηση του κ. Λιβάνιου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε στον διορισμό του Κ. Ζούλα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν είχε διοριστεί Πρόεδρος στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Αλέξη Τσίπρα Θανάσης Καρτερός θα τους είχαν κρεμάσει στο Σύνταγμα. Παράλληλα ο κ. Κάτσης μίλησε για ελάχιστη προβολή του θέματος με τις φωτογραφίες από την Ικαρία να μένουν στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος αφού έκανε αναφορά στην παραίτηση Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο υποστήριξε ότι το περιστατικό της Ικαρίας αποτελεί «θανατηφόρο πλήγμα» για την κυβέρνηση ενώ θεώρησε ότι δικαιώνεται για το τραπέζι που ο ίδιος συμμετείχε στα Χανιά πριν από μερικές εβδομάδες.

«Το δικό μου τραπέζι με συνεργάτες μου με αρνητικό τεστ το παίζατε 10 μερες. Τότε δεν είχαμε χιλιάδες νεκρούς όπως έχουμε τώρα, ούτε σκληρό λοκ νταουν. Ετσι; Εμένα γιατί το παίζατε 10 μέρες;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας.

Απαντώντας στον κ. Πολάκη για τις αναφορές στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ο κ. Λιβάνιος είπε: «δεν σας άκουσα να λέτε κουβέντα και για τον άλλο που τον είχατε δίπλα σας στα υπουργικά έδρανα» φωτογραφίζοντας τον Παύλο Χαϊκάλη.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ