Ένταση στη Βουλή: Η ανθοδέσμη Σπίρτζη στον Χρυσοχοΐδη και η απάντηση του υπουργού – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε σήμερα σε Επιτροπή της Βουλής, στον απόηχο του περιστατικού που σημειώθηκε χθες και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον αστυνομικό ο οποίος κατέστρεψε λουλούδια που καταγγέλλεται ότι πήρε από το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή που επεξεργάζεται νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, κρατώντας μία ανθοδέσμη στα χέρια, πλησίασε τα υπουργικά έδρανα, όπου καθόταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε την πράξη του αστυνομικού ως “πράξη προσβολής” στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και έκανε λόγο για “ακροδεξιούς θύλακες που καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα”.

Επικράτησε ένταση στην αίθουσα, με την Σοφία Βούλτεψη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για θέατρο μέσα στη Βουλή και να σημειώνει πως με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ διακωμωδεί την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Λαϊκισμό καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός “ασχημόνησε”, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ελέγχεται, όπως είπε. Πρόσθεσε σε αυτό το σημείο ότι οι υπόλοιποι 4.999 αστυνομικοί που βγήκαν στους δρόμους έκαναν σωστά τη δουλειά τους και έκλεισε λέγοντας πως είμαστε ακάθεκτοι στο δρόμο της νομιμότητας,

Στον διάλογο που έγινε στη Βουλή, ο Χρήστος Σπίρτζης, είπε: “Σας έφερα λίγα λουλούδια σαν κι αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ πάνω σε συνάδελφό του και στη συνέχεια τα πέταξε με απαξία στο δρόμο”.

“Τελείωσε το θέατρο τελείωσε το σκετσάκι σας. Ήρθατε εδώ με μία ανθοδέσμη για να παίξετε θέατρο”, είπε η Σοφία Βούλτεψη.

“Είναι η μοναδική μέρα να προσθέσω και την περσινή που δεν κάηκε η Αθήνα. Για δεύτερη φορά δεν κάηκε η Αθήνα… Η ευαισθησία τους εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη”, είπε από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ