Κατάθεση Καλογρίτσα: Μου είπε ο Παππάς «θα κάνουμε κανάλι κι εσύ θα μπεις μπροστά»

Της Άννας Κανδύλη

Tον Νίκο Παππά κατονόμασε για πρώτη φορά ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας ως εκείνον που του ζήτησε να «δανείσει» το καθαρό επιχειρηματικό του όνομα για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών που έγινε το 2016.

Στην δίωρη και πλέον κατάθεσή του ενώπιον της πταισματοδίκη που διενεργεί κατ’ εντολή του εισαγγελέα Κ.Σιμιτζόγλου την προκαταρκτική έρευνα μετά την σχετική μήνυση που υπέβαλε ο εργολάβος τον περασμένο Ιούλιο, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, όσα είχαν περιγραφεί σε αυτή και σε υπόμνημα της εταιρείας «Τοξότης» στη συνέχεια.

«Μπροστινός»

Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την προσέγγιση του, τις συνομιλίες του και τις υποδείξεις από τον Νίκο Παππά και «συνεργάτες του», τους οποίους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν κατονόμασε καθώς και κανένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος.

Όπως φέρεται να είπε: «Μου είπε ο Παππάς “ θα κάνουμε κανάλι κι εσύ θα μπεις μπροστά”. Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: «Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Είσαι ιστορικός εκδότης της Αριστεράς. Το όνομα σου θέλουμε μόνο. Τα χρήματα είναι δική μας δουλειά».

Αργότερα τον ενημέρωσε ότι βρέθηκαν 25 εκατομμύρια από την λιβανέζικη εταιρεία CCC συμφερόντων της οικογένειας Χούρι που θα ήταν οι αφανείς μέτοχοι και ότι θα πάρει άμεσα τα 3 εκ. για την εγγυητική του διαγωνισμού. Όταν η CCC υπαναχώρησε, ο Παππάς του είπε ότι αφού δεν έκαναν κανάλι, θα ανοίξουν μία εφημερίδα. Έτσι, καθ΄ υπόδειξη του, τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Ντοκουμέντο.

«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» φέρεται να είπε ο κ.Καλογρίτσας.

Προς Βουλή

Η δικογραφία μετά και την κατάθεση του επιχειρηματία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη βουλή βάση του Νόμου περί ευθύνης υπουργών, από τη στιγμή που κατονόμασε τον κ.Παππά και περιέγραψε και συγκεκριμένα αδικήματα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιβάλλον του, είναι μεταξύ άλλων: Απάτη σε βάρος του Δημοσίου, ψευδής βεβαίωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φοροαποφυγή, παραβίαση του Νόμου περί ονομαστικοποίησης των μετοχών.

Ηδη, από την πταισματοδίκη, έχουν εξεταστεί και οι δύο μάρτυρες που πρότεινε η «Τοξότης», και πρόκειται για τον οικονομολόγο Κυριάκο Τόμπρα, τον συντάκτης των επίμαχων email που αντάλλαξαν οι δυο πλευρές (Καλογρίτσας και Χούρι) για τη μεταφορά των 3.000.000 ευρώ, και τον στενό συνεργάτη του κ.Καλογρίτσα, Χρήστο Νικολάου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ