Χρήστος Καλογρίτσας: Κατάθεση στον πταισματοδίκη

Της Άννας Κανδύλη

Στον πταισματοδίκη που διερευνά τις καταγγελίες της εταιρείας Τοξότης κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΤΟΞΟΤΗΣ κατέθεσε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται μετά την έγκληση της εταιρείας του και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνει στις καταγγελίες του για “στημένο” διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στο υπόμνημα που είχε καταθέσει η εταιρεία του γινόταν λόγος για συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας Τοξότης και του λιβανέζικου Ομίλου, που κατά τα καταγγελλόμενα, δεν αφορούσε την ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως εμφανίστηκε, αλλά την χρηματοδότηση του για να κατέλθει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει δικό της κανάλι.

Στο υπόμνημα αναφερόταν μεταξύ άλλων:“Ειδικότερα, το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε από μία ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, Υπεύθυνο ως εκ της άνω ιδιότητάς του για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει «μπροστινός» και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους. Η εντολή τους ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος. Μάλιστα ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση..”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ