Καβγάς στη Βουλή για τις καταλήψεις και τα επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο – ΒΙΝΤΕΟ

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Τη συζήτηση άνοιξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος μίλησε για αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε βάρος των μαθητών και δικαιολόγησε τις καταλήψεις. Την ώρα που στο Σύνταγμα η οσμή του δακρυγόνου ήταν έντονη από τα επεισόδια στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου, εντός της Βουλής οι εκπρόσωποι των κομμάτων διασταύρωναν τα ξίφη τους για τις σχολικές καταλήψεις αλλά και την ευθύνη των επεισοδίων.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός υπογράμμισε ότι «κουκουλοφόροι ταραξίες αμαύρωσαν» την μαθητική διαμαρτυρία και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην στηρίξει τους μπαχαλάκηδες.

«Κουκουλοφόροι ταραξίες έξω από την Βουλή διατάραξαν για μια ακόμα φορά την ζωή της πρωτεύουσας και αμαύρωσαν την ειρηνική πορεία των μαθητών. Προφανώς δεν έχουν σχέση μαθητές και κουκουλοφόροι. Οι αστυνομικοί σε αντίθεση με όσα είπε ο κ. Ραγκούσης διακινδύνευσαν την ζωή τους για να προστατέψουν την ζωή των υπολοίπων. Εύχομαι η θέση σας που στηρίζει τις καταλήψεις να μην συνεχιστεί και σήμερα στηρίζοντας τους κουκουλοφόρους. Η θέση της κυβέρνησης του υπουργείου Παιδείας είναι καθαρή: ανοικτά σχολεία και διάλογος» απάντησε ο κ. Λιβανός.

«Είμαι αναφανδόν υπερ των κινητοποιήσεων. Όποιος εκτιμά ότι δεν του αρέσει κάτι, στο πλαίσιο του νόμου μπορεί και πρέπει να ασκεί το δικαίωμά του και να διαδηλώνει. Συνεπώς αν υπήρξε βία εναντίον μαθητών την καταγγέλλουμε. Αν τα επεισόδια έχουν να κάνουν με μασκοφόρους τραμπούκους και μολότοφ καταδικάζουμε αυτού του είδους τις συμπεριφορές πρόσθεσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος από το Κίνημα Αλλαγής.

Από το ΚΚΕ ο κ. Ιωάννης Δελλής τόνισε πως «καταγγέλλαμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα των μαθητών που διεκδικούν την προστασία της υγεία τους, περισσότερους εκπαιδευτικούς, περισσότερες καθαρίστριες και καλύτερες συνθήκες».

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης επέμεινε ότι τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αφορούν βίαιη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έναντι μαθητών. «Δεν υπάρχει ερώτημα για το αν ασκήθηκε αστυνομική βία απέναντι σε μαθητές που αποφάσισαν να αντιδράσουν στην έλλειψη φροντίδας και προστασίας. Έχει ήδη ασκηθεί. Αυτό δεν έχει σχέση με το οποιοδήποτε παρατράγουδο μπορεί να διέπραξε εξωσχολικό στοιχείο – μπαχαλάκηδες κλπ» είπε.

Δείτε το βίντεο με ορισμένα από τα στιγμιότυπα της έντασης στη Βουλή:

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ