Κορονοϊός – Σχολεία: Δωρεάν οι μάσκες για όλους τους μαθητές – Τι δήλωσε ο Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού με το άνοιγμα των σχολείων. “Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την Επιτροπή των ειδικών, προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους, «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να προστατέψουμε την υγεία».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Νωρίτερα, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας στα σχολεία θα είναι στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, ενώ στους εξωτερικούς θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. “Στο προαύλιο, στο διάλειμμα, στη γυμναστική κτλ δεν θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φορούν μάσκα” τόνισε.

Τη Δευτέρα αναμένεται, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας να ανακοινωθεί από την κ. Κεραμέως το συνολικό σχέδιο για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, με αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα που έχει προτείνει η επιτροπή των ειδικών.

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ