Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν έχει πειράξει το “μαξιλάρι” – Το ποδοσφαιρικό παράδειγμα για τον ιό

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του στο “Καλημέρα Ελλάδα” ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Kontra, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πως μετά το Πάσχα θα ζητήσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα οικονομικά εν μέσω της πανδημίας.

«Είναι δικαίωμα του να το κάνει, σε μία δημοκρατία ζούμε και καλώς πράττει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Κυβέρνηση δεν έχει πειράξει το “μαξιλάρι”, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη συνέντευξή του επικαλούμενος πηγές από το ΥΠΟΙΚ.

«Παρά το 10% ύφεση το ΔΝΤ με βλέπετε αισιόδοξος γιατί βλέπω καλά σημάδια», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε πως «αν είμαστε στο “καλό σενάριο” με την πανδημία, όπως τώρα, πιστεύω πως οι προβλέψεις του Ταμείου ειδικά στον τουρισμό θα διαψευστούν εντελώς». Αναφερόμενος, μάλιστα, στα φορολογικά έσοδα του Απριλίου υπογράμμισε: «Πάμε καλά στα έσοδα αυτόν το μήνα, αν δεν το πιστεύετε», ήταν η τοποθέτησή του.

Ενώ για την άρση των περιορισμών και το άνοιγμα των καταστημάτων έσπευσε να δώσει μία κεντρική ιδέα χωρίς, όμως, να κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

«Οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν με την αντίστροφη πορεία που έκλεισαν, θυμάστε έκλεισαν με διαφορά κάποιων ημερών», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη με την πανδημία, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Μάλιστα χρησιμοποίησε κι ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα, λέγοντας πως είμαστε στο 87΄ και παίρνουμε την πρόκριση, ας μη φάμε γκολ στο 90′.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ