Λιβανός στον Realfm: Καταλαβαίνω την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση για να νιώθει ότι υπάρχει

“Από τους ειδικούς αναφέρθηκε ότι στα τέλη του τρέχοντος μηνός θα γίνει μια αξιολόγηση και από ότι φαίνεται από τα στοιχεία τα οποία έχουμε και την πορεία των πραγμάτων, αν συνεχιστούν όπως πάνε σήμερα, θα μπορέσει να ανοίξει αυτή η συζήτηση για τα μέτρα, η οποία προφανώς θα είναι σταδιακή. Δεν πρόκειται, αν υποθέσουμε ότι τα πράγματα πάνε όσο καλά πάνε σήμερα στη χώρα μας, από την μια ημέρα στην άλλη να επανέλθουμε στην κανονικότητα που γνωρίζαμε, αλλά σταδιακά και με συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αρχίσουν διάφορες ομάδες, διάφορα από αυτά που έχουμε σταματήσει να μπαίνουν σε μια ροή κανονικότητας” δήλωσε στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε ότι “καταλαβαίνω την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση για να αισθάνεται ότι υπάρχει. Θεωρώ ότι συνεχίζουν να πορεύονται με δύο γραμμές, η μία πιο συναινετική, πιο σοβαρή αυτή η οποία θέλει να αντιμετωπίσει από κοινού το πολιτικό προσωπικό της χώρας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η δεύτερη αυτή η οποία ρέπει σε έναν εύκολο εντυπωσιασμό και θα μου επιτρέψετε να πω λαϊκισμό”.

“Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, μιλήσατε για τις έκτακτες προσλήψεις στο ΕΣΥ, μιλάνε και προτείνουν 4.000 προσλήψεις, όταν εμείς έχουμε ήδη προκηρύξει 4.824, έχουμε ήδη αναλάβει καθήκοντα με τις ταχείες διαδικασίες 2.400 νοσηλευτές και γιατροί. Έχουμε προχωρήσει σε αύξηση των κλινών ΜΕΘ” πρόσθεσε.

“Ένιωσα πραγματικά έκπληκτος όταν είδα τις σκηνές αυτές στον Ευαγγελισμό από την τηλεόραση, νομίζω ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που λέει η Πολιτεία. Προφανώς θα προστατευτούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και εκείνων που είναι στην πρώτη γραμμή. Από την άλλη μεριά, δεν μπορούμε να αφήσουμε ούτε αυτούς τους ανθρώπους να κινδυνεύσουν, να παρασυρθούν δηλαδή από όποιες επιδιώξεις έχουν και να κάνουν αυτό που απαγορεύεται δηλαδή μαζώξεις πολλών ανθρώπων που επηρεάζουν ο ένας τον άλλον σε σχέση με τον ιό, ούτε βεβαίως να τους επιτρέψουμε να δώσουν το κακό παράδειγμα. Κάθε απόγευμα στην ενημέρωση γίνονται δύο πράγματα. Ενημερώνεται ο ελληνικός λαός, άσχετα με τι θέση έχει ο κάθε πολίτης, για τις εξελίξεις για την πανδημία από τον κ. Τσιόδρα και για το πλαίσιο των μέτρων από τον κ. Χαρδαλιά. Εκεί θα πρέπει να σταθούμε, το πλαίσιο το οποίο μπαίνει στην κοινωνία και εφαρμόζεται βεβαίως από την αστυνομία, είναι προς όφελος και των ίδιων των ανθρώπων που χθες για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε ήθελαν να διαδηλώσουν” τόνισε.

“Όταν τελειώσει αυτή η κρίση θα κάνουμε και το πολιτικό ταμείο” σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ