Κορονοϊός – Κικίλιας: Το “ευχαριστώ” σε όσους με πνεύμα αλληλεγγύης στηρίζουν την προσπάθεια

Στην τεράστια προσπάθεια και τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας χθες στη Βουλή. «Η προστασία της ζωής είναι η πιο θαρραλέα πράξη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με πνεύμα συναίνεσης και αλληλεγγύης στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Ως υπουργείο Υγείας, πολύ νωρίτερα από πολλές χώρες, κάναμε τα δέοντα ώστε η χώρα να είναι οργανωμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπροστά στην πανδημία, πράγμα που φαίνεται ότι δεν έχουν καταφέρει ακόμη και κραταιά συστήματα υγείας», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για όσα έγιναν από την αρχή της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση έδειξε εμπιστοσύνη στον ΕΟΔΥ, που σήκωσε μεγάλο όγκο ενημέρωσης όλο αυτόν τον καιρό. Αναφέρθηκε στον ΕΟΦ και τις κινήσεις που ο Οργανισμός έκανε για να προμηθευτεί η Ελλάδα τα αναγκαία φάρμακα, που βάσει εισηγήσεων ειδικών επιστημόνων και λοιμωξιολόγων μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα. Αναφέρθηκε και στο ΙΦΕΤ για το οποίο επισήμανε ότι «τρέχει» όλες τις διαδικασίες για την προμήθεια υλικών, που είναι δυσεύρετα.

Ειδική αναφορά έκανε και στις επιτάξεις στον ιδιωτικό τομέα σημειώνοντας ότι όλα έχουν προβλεφθεί από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και «συνεργάζονται πλήρως».

«Είναι πραγματικοί ήρωες όλοι όσοι δίνουν αυτή τη μάχη. Γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, ΕΟΔΥ, κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, ΕΟΠΥΥ, ΙΦΕΤ, ΕΟΦ, η πολιτική προστασία, το ΕΚΑΒ, οι διασώστες, οι αστυνομικοί μας. Όσους έχουν συμβάλει, τους ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε ο Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε και τον Χρήστο Σταϊκούρα για την τεράστια βοήθεια στο υπουργείο Υγείας και ζήτησε σύμπνοια και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, διότι ο κίνδυνος δεν έχει φύγει.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στη μάχη που έδωσε το ελληνικό Δημόσιο για τα μέσα ατομικής προστασίας, με κανόνες διαφάνειας, όπως τόνισε, γιατί «η αγορά είναι κλειστή, και η μια χώρα μπλοκάρει τις προμήθειες της άλλης».

«Έχουν μπλοκάρει, σε διάφορες χώρες, δικά μας μέσα ατομικής προστασίας για τα οποία έχουμε προκαταβάλει χρήματα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια με την Κίνα για να φέρουμε ό,τι υλικό μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά και «κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να μην μιλούν σαν να είναι όλα λυμένα».

«Ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας. Ας μην ξοδεύουμε τον χρόνο μας ανταλλάσσοντας επικοινωνιακές πομφόλυγες, μεταξύ μας», είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι η κρίση είναι ακόμη εδώ και γίνονται τεράστιες προσπάθειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ