Κορονοϊός: Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Η τελευταία προειδοποίηση δια στόματος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είχε δοθεί προ τετραημέρου με τη φράση “δεν θα ανεχτώ τον αδικαιολόγητο εφησυχασμό”. Ακολούθησε ένα διήμερο με αγωνιώδεις εκκλήσεις από κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες να βάλουν όλοι τέλος στις άσκοπες μετακινήσεις. Και το Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση έβγαλε από το συρτάρι το έτοιμο από καιρό σχέδιο “απαγόρευση κυκλοφορίας”, ενεργοποιώντας το τελικό στάδιο του σχεδιασμού.

Λίγες ώρες πριν από το πρωθυπουργικό μήνυμα, στελέχη της κυβέρνησης μιλούσαν για “δύο δύσκολες, καθοριστικές εβδομάδες, στις οποίες δεν πρέπει να χάσουμε ό, τι κερδίσαμε” επιβεβαιώνοντας το δόγμα “σκληρά μέτρα έγκαιρα”

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται “ΤΑ ΝΕΑ”, το πρωί της Κυριακής, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγοι προέβησαν σε ευθείες εισηγήσεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας. Έμενε μόνο η εντολή “προχωρούμε” από τον Πρωθυπουργό. Λίγη ώρα πριν από το διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την απόφασή του. Κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας και η Φώφη Γεννηματά συμφώνησε με την απαγόρευση επισημαίνοντας και η ίδια την ανάγκη για ισχυρή Πρωτοβάθμια Υγεία. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι “η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ