Οι εξελίξεις στη Λιβύη στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη θα είναι στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και στο οποίο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Σε πρόγευμα εργασίας, με συμμετοχή του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, θα εξεταστεί η προοπτική ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ. 

                              Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

“Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, ‪Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες όπου θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αρχικά, o Υπουργός Εξωτερικών θα μετάσχει σε άτυπο πρόγευμα εργασίας, με συμμετοχή του Αλβανού Πρωθυπουργού, Edi Rama, κατά το οποίο θα εξετασθεί η ενταξιακή προοπτική της χώρας, καθώς και στη Διάσκεψη Δωρητών για την Αλβανία σε συνέχεια του καταστροφικού σεισμού τον παρελθόντα Νοέμβριο.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, οι συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Sahel, τη Βενεζουέλα και τα Δυτικά Βαλκάνια. Επιπλέον, το Συμβούλιο θα επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ενώ θα συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ-Ινδίας και ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Εσθονίας, χώρα μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2020-21″.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ