• Πέτσας στον Realfm 97,8: Ο κ. Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού,αλλά δεν θέλουμε να μονοπωλήσει το θέμα το πρόσωπο

  1:26 μμ, Δευτέρα 03 Φεβ 2020 1:26 μμ, Δευτέρα 03 Φεβ 2020

  "Αναλαμβάνεται πρωτοβουλία με την αποστολή του Γιώργου Γεραπετρίτη στην Ελβετία άμεσα, με αποτέλεσμα να δούμε στην πρώτη αυτή επαφή γνωριμίας, τι θα προκύψει για να δρομολογηθεί σε τεχνικό επίπεδο η συζήτηση που χρειάζεται μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα, ώστε να έρθει εδώ και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μην βγάλουμε τα χέρια μας έξω από τη φωτιά, να φέρουμε όμως στο ίδιο τραπέζι τους ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να υποδείξουν εκείνοι τι μέλλει γενέσθαι, ώστε να θεραπευτούν αυτές οι χρόνιες παθογένειες" δήλωσε στον Realfm 97,8, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας.

  Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, πρόσθεσε ότι "ο κ. Αυγενάκης είναι ο υφυπουργός, ο αρμόδιος για το θέμα, όμως στοχοποιήθηκε και από τους δύο ποδοσφαιρικούς συλλόγους ας πουμε που ήταν η αφορμή για να γίνει το θέμα. Οπότε δεν χρειάζεται ένα πρόσωπο να έχει μια κακοπιστία σε αυτό που πάμε να κάνουμε και δεν θέλουμε να προκαταβάλλουμε οποιαδήποτε κακοπιστία από καμία πλευρά. Ο κ. Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, αλλά δεν θέλουμε αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια αντιπαράθεση μόνο για το πρόσωπο αλλά να μπούμε στην ουσία".

  "Απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού αλλά δεν θέλουμε να μονοπωλήσει το θέμα το πρόσωπο που θα είναι στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA, αλλά η ουσία" τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

  Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών και της δήλωσης του Άδωνι Γεωργιάδη είπε ότι "ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε το πρωί αλλά εγώ θέλω να εστιάσω την προσοχή των ακροατών σε δύο θέματα. Πρώτον, η λέξη κλειδί για τη διαφορά της άποψης είναι η λέξη απόλυτη. Χρειάζεται απόλυτη προστασία της Α κατοικίας; Αυτό είναι το διακύβευμα. Ρωτάω και όσους μας ακούνε, κάποιος που έχει πολλά εκατομμύρια καταθέσεων στις τράπεζες, άλλα ακίνητα στη Μύκονο ή σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, πρέπει να προστατεύεται απόλυτα η πρώτη του κατοικία; Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε είναι η απάντηση, η δική μας τουλάχιστον, αυτούς που έχουν ανάγκη".

  "Η Ελλάδα πάντα με ψύχραιμη αντιμετώπιση κάνει αυτό που πρέπει για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Εν προκειμένω η φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" προσέγγισε το σημείο πολύ γρήγορα και αυτό ήταν δυνατό να γίνει γιατί έχουμε τον σχεδιασμό να το κινητοποιήσουμε. Ήταν στην Κάρπαθο η φρεγάτα, δεν ήταν στη Σαλαμίνα, άρα μπορούσε να είναι γρήγορα εκεί. Είχαμε την πληροφόρηση που έπρεπε να έχουμε από τις πρώτες πρωινές ώρες, υπήρχε ενημέρωση του Πρωθυπουργού, τακτική ενημέρωση για να δούμε πώς εξελίσσεται η υπόθεση και τελικά η ψυχραιμία είναι αυτή που πρυτάνευσε ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση αυτού του φαινομένου μέχρι να αποχωρήσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος προς τα ανατολικά" υπογράμμισε σχετικά με το Ορούτς Ρέις.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα