Τασούλας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Γνωρίζω ποιος θα είναι

Την πεποίθησή του ότι το πρόσωπο που θα προταθεί για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει ευρύτερη πλειοψηφία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γνωρίζει ποιος/α θα είναι.

“Πιστεύω ότι θα έχει ευρύτερη πλειοψηφία”, ήταν η απάντηση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θεωρεί πως θα χρειαστούν πολλές ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Βουλής, επιχείρησε να αποφύγει τις ερωτήσεις με χιούμορ. “Ναι, (σ.σ. γνωρίζω ποιος/α θα προταθεί) αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω γιατί μπορεί να έχω ρωτήσω μέντιουμ…”, ανέφερε, ενώ στο ερώτημα εάν θα είναι άνδρας ή γυναίκα, απάντησε πως “δεν κάνω υπερηχογράφημα…”.

Σημειώνεται πως ο κ. Τασούλας πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέτσοβο Ιωαννίνων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομα του προτεινόμενου ΠτΔ αναμένεται να τεθεί και στις συναντήσεις που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς, την Παρασκευή και τη Δευτέρα. Αν και επισήμως αντικείμενο των επαφών είναι η ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στις ΗΠΑ και οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ο εκλογικός νόμος και το πρόσωπο που θα προτείνει ο Πρωθυπουργός θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Τασούλας η ανακοίνωση του ονόματος που θα προτείνει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου και πως καταληκτική ημερομηνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, έναν ακριβώς μήνα πριν την ημερομηνία εκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου, το 2015. Ανέφερε μάλιστα, πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ξεκινήσει την προεργασία, καθώς πλέον με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει νέος τρόπος εκλογής του.

Σχετικά με την ψήφιση του εκλογικού νόμου, όπως ανέφερε, θα γίνει με τις κανονικές διαδικασίες και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία των επαναλαμβανόμενων ψηφοφοριών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ