Τι συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονος προβληματισμός σχετικά με την πολιτική διαχείριση της συμφωνίας, αλλά και για την ενότητα του κόμματος, αναπτύχθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην παρέμβασή του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης τόνισε την ανάγκη το κόμμα να μείνει ενωμένο, που, όπως είπε, είναι το πιο σημαντικό θέμα στην παρούσα φάση, εξέφρασε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενο διαγραφών και ανέλαβε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος χωρίς διαγραφές.

Ο κ. Κορωνάκης επέκρινε την σκληρή στάση των εταίρων, κυρίως της Γερμανίας και σημείωσε την ανάγκη να αρχίσει άμεσα συζήτηση για την στρατηγική ανάκαμψη του κόμματος.

Πολλά μέλη του οργάνου επισήμαναν ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπήρξαν πολλά λάθη εκ μέρους της κυβέρνησης και κυρίως, τόνισαν ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία, ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει τις απειλές για έξοδο από την ευρωζώνη.

Επικρίσεις διατύπωσαν ο Αντώνης Νταβανέλλος (ΔΕΑ), ο Ρούντι Ρινάλντι (ΚΟΕ) οι Θανάσης Πετράκος και Στάθης Λεουτσάκος από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Κοινή ήταν τέλος η διαπίστωση στην Πολιτική Γραμματεία ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα οδηγήσουν σχεδόν με βεβαιότητα τη χώρα σε εκλογές το Φθινόπωρο.

 

Διαβάστε επίσης:

Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε από όλες τις πλευρές στην Πολιτική Γραμματεία

Μιχελογιαννάκης: Ψηφίζω ΟΧΙ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ