Οικονόμου: Στόχος να τιμήσουμε τον αντιδικτατορικό αγώνα χωρίς να αφήσουμε χώρο σε εξτρεμιστές να θολώσουν την εικόνα – Τι είπε για την ΑΣΟΕΕ

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Για υπερβολές γύρω από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο οι οποίες μόνο σκοπό έχουν να λειτουργήσουν εμπρηστικά ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου μίλησε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜεΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα ο κ. Οικονόμου περιέγραψε τα όσα συνέβησαν στον χώρο της πρώην ΑΣΟΕΕ λέγοντας ότι η χρήση δακρυγόνων περιορίστηκε μόνο στο προαύλιο και ότι σε όσα έγιναν εκεί υπάρχουν μόνο τρία περιστατικά: «Θέλω να πιστεύω ότι και η δική σας επιθυμία είναι να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διακίνησης ναρκωτικών και παραεμπορίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία πανεπιστημίων. Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο υπάρχουν τρία πραγματικά περιστατικά: Οι φοιτητές δεν ήταν όμηροι. Οι μόνοι τραυματίες που καταγράφηκαν ήταν δύο αστυνομικοί. Η χρήση δακρυγόνων περιορίστηκε μόνο στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου. Όλα τα άλλα είναι υπερβολές. Ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να στέλνονται μηνύματα που μπορούν να εκληφθούν ως προκάλυμμα εξτρεμιστικών ενεργειών» είπε.

Ο κ. Οικονόμου μάλιστα διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν ασθενοφόρο το οποίο μετέβαινε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για να παραλάβει τραυματία. “Δεν έχει καταγραφεί κανένα τέτοιο περιστατικό” είπε.

Απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη ο υφυπουργός δήλωσε πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει σαφείς εντολές για τον τρόπο δράσης των αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ως αποστολή τους την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την προστασία φοιτητών και καθηγητών καθώς και την προστασία της περιουσίας των ιδρυμάτων» είπε ο υφυπουργός για να προσθέσει «από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δοθεί οδηγίες για την αντιμετώπιση της χαμηλής τρομοκρατίας και των διακινητών που βρίσκουν άσυλο στους πανεπιστημιακούς χώρους. Τα φαινόμενα δεκαετιών δεν θα αντιμετωπιστούν μέσα σε λίγες ώρες».

Τέλος απηύθυνε έκκληση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα ώστε ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου «τα μηνύματα να είναι ενωτικά και εμπιστοσύνης για την λειτουργία της εμπιστοσύνης. Στόχος να τιμήσουμε όλοι μαζί τον αντιδικτατορικό αγώνα χωρίς να αφήσουμε χώρο σε εξτρεμιστές και περιθωριακούς να θολώσουν την εικόνα».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ