• Βούτσης: Η προσπάθεια να μην ξαναέλθει η Αριστερά στη διακυβέρνηση θα αποτραπεί

  3:41 μμ, Κυριακή 06 Οκτ 2019 3:41 μμ, Κυριακή 06 Οκτ 2019

  Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα "Νέα Σελίδα", εγκαλεί την κυβέρνηση που "ανομολόγητα εμφορούνταν από την ιδέα της αποτροπής" σε ό,τι αφορά στο Μεταναστευτικό, ότι "άφησε να περάσει ένα κρίσιμο διάστημα διμήνου χωρίς να προχωρήσει με ταχύτητα το πρόγραμμα" αποσυμφόρησης των νησιών που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα.

  Την εγκαλεί επίσης για το ότι "δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις απαράδεκτες πλην υπαρκτές" προειδοποιήσεις Ερντογάν.

  Τονίζει ότι τώρα εκείνο που μπορεί να γίνει είναι η μεγαλύτερη αλληλεγγύη από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μετακίνησης, ενώ ανυπερθέτως πρέπει να επισημαίνεται η διεθνής πτυχή του θέματος και η ανάληψη εκ μέρους των ευρωπαϊκών χωρών της ευθύνης που τους αναλογεί.

  Εκφράζει την ικανοποίηση του για την αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι το ζήτημα είναι "μείζον και ευρωτουρκικό", σχετίζεται με τις απειλές, τις πολεμικές εστίες στην περιοχή και την γεωπολιτική θέση της χώρας και δεν έχει να κάνει με την "προπαγανδιστική ρητορεία της άκρας Δεξιάς την οποία άφηνε και η ΝΔ να δηλητηριάζει τον κόσμο, ότι δηλαδή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του υπεύθυνοι για την προσέλκυση αυτών των ροών ανθρώπων".

  "Η Δεξιά είναι πλέον όμηρος και θύμα της προπαγάνδας της" αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Ως προς τον εκλογικό νόμο αναφέρει ότι υπάρχει προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης "και με τη συμπαράσταση του ΚΙΝΑΛ" για να "διαμορφωθεί κλίμα στην ομογένεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ".

  Προσθέτει ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια "να φύγει ως αποτύπωμα από τη θεσμική μνήμη του λαού και τη θεσμική οργάνωση της χώρας η απλή αναλογική", καθώς με αυτή οι πολίτες "δεν πηγαίνουν σε αναγκαστικές συναινέσεις προεκλογικά αλλά έχουν ευρύτερες επιλογές", αναφέροντας επιπλέον ότι "εκείνο που δεν θέλουν να αποδεχτούν είναι το σύστημα ενός διπολισμού όπου στον δεύτερο πόλο βρίσκεται μια δύναμη της αριστεράς που εκφράζει και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη".

  Τονίζει ότι "θα αποτραπεί" η προσπάθεια μιας νέας μεταπολίτευσης "πάνω σε ένα σκηνικό Δεξιάς-Κεντροδεξιάς" και με "θεσμική θωράκιση" απέναντι στο όποιο ενδεχόμενο "η Αριστερά να ξαναέρθει στη διακυβέρνηση του τόπου".

  Προσθέτει ότι από τη σχετική συζήτηση για τον εκλογικό νόμο "ο κόσμος να καταλάβει ότι η Δεξιά πραγματικά δεν βάζει μυαλό".

  Ο Ν. Βούτσης απορρίπτει τον όρο "πασοκοποίηση" ως μη συνάδοντα με το σύγχρονο, στέκεται στο "πολύ θετικό πνεύμα και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Προοδευτική Συμμαχία και ευρύτερα στον κόσμο που ψήφισε και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ" και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα και από το συνέδριό του "θα αναδειχθεί στην καρδιά της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και της πράσινης Αριστεράς' καθώς και ότι "είμαστε πολύ πιο μπροστά από το να αντιδικούμε και να σκιαμαχούμε με ορολογίες του παρελθόντος".

  Τέλος, απαντώντας σε σχετική, με την εκλογή προέδρου από τη βάση, ερώτηση, είπε "αυτό που μας ενδιαφέρει είναι συλλογικά και έχοντας μια αδιαμφισβήτητη προσωπικότητα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, να συνομολογηθεί και δια του συνεδρίου η νέα ηγεσία σε όλα τα επίπεδα του ΣΥΡΙΖΑ".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα