• Κωνσταντινόπουλος: 17 εκ. ευρώ το κόστος των μετακλητών στο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντά η Κουμουνδούρου

  9:36 μμ, Τρίτη 10 Σεπ 2019 9:36 μμ, Τρίτη 10 Σεπ 2019

  Έγγραφο με στοιχεία, που σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνουν τον “στρατό μετακλητών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ Τσίπρα, στο Μαξίμου”, έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με την Κουμουνδούρου να απαντά μέσω non paper.

  Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έγραψε: “Δείτε το στρατό μετακλητών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ Τσίπρα, στο Μαξίμου με Βάση τα στοιχεία που μας απέστειλε ο Αρμόδιος Υπουργός. Με Βάση αυτά θα κρίνουμε σύντομα και τη ΝΔ αν συνεχίσει τον ίδιο δρόμο".

  Η άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ

  Το ζήτημα σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με άτυπη ενημέρωση, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για "αγαστή συνεργασία” και για εκ νέου προσπάθεια "να δημιουργήσουν εντυπώσεις με το χιλιοπαιγμένο έργο των μετακλητών”.

  Στο non paper, η Κουμουνδούρου επισημαίνει πως “θα περιμέναμε από τον κ. Γεραπετρίτη ως υπουργό του κ. Μητσοτάκη, που στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι μετακλητοί του είχαν καταλάβει δύο ορόφους, αντί για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί δήθεν αθρόων προσλήψεων, να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις για:

  - την αυτοκρατορική δομή «Προεδρία της Δημοκρατίας του «επιτελικού κράτους» του με 450 απασχολούμενους!

  - την αύξηση του αριθμού των μετακλητών της κυβέρνησης με το «επιτελικό κράτος» του.

  - τις αυξήσεις των αποδοχών όλων των μετακλητών, ανεξαρτήτως προσόντων!

  - την κατάργηση των ασυμβίβαστων για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας στις θέσεις των μετακλητών

  - την κατάργηση της διαβάθμισης των θέσεων των μετακλητών, προβλέποντας (στο πλαίσιο της αριστείας προφανώς…) ως προϋπόθεση την απλή κατοχή απολυτηρίου Λυκείου”.

  Επισημαίνεται, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “ήταν η μόνη κυβέρνηση που επέβαλε την πλήρη διαφάνεια και προχώρησε στον εξορθολογισμό του αριθμού και των αποδοχών των μετακλητών”.

  Και συνεχίζει το non paper του ΣΥΡΙΖΑ: “Όσο για τους ισχυρισμούς του κ. Γεραπετρίτη:

  1. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στην πλήρη καταχώριση των πάσης φύσεως μετακλητών στην Απογραφή, βάζοντας τέρμα στις μακροχρόνιες πρακτικές αδιαφάνειας των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

  2. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στη μείωση των αποδοχών των μετακλητών μέσω της ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

  3. Στο έγγραφο που φέρεται να έχει διαβιβάσει ο Υπουργός Εσωτερικών γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη χωρίς να διαχωρίζεται το κόστος των μετακλητών από τους μόνιμους υπαλλήλους που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού. Αλήθεια μετακλητοί υπάλληλοι είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν επί σειρά ετών στη διαχείριση του Μεγάρου Μαξίμου; Ο ΣΥΡΙΖΑ τους διόρισε;

  4. Ομοίως γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη των Υπουργών που υπάγονταν στον Πρωθυπουργό χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των μετακλητών και των μόνιμων υπαλλήλων που υπηρετούν με απόσπαση. Ας εξηγήσει κάποιος σε όσους δυσκολεύονται να το κατανοήσουν ότι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ούτως ή άλλως από τον κρατικό προϋπολογισμό και η απόσπασή τους δεν προκαλεί περαιτέρω επιβάρυνση”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα