Τσίπρας: Με την τροπολογία για την ΕΥΠ αναβιώνουν οι σκοτεινές εποχές της Δεξιάς

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την τροπολογία για τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ.

“Στις 6 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης με διαβεβαίωνε στη Βουλή «κ. Τσίπρα κανένα νόμο δεν θα αλλάξουμε» για τον διοικητή της ΕΥΠ. Σήμερα άλλαξε το νόμο με αιφνιδιαστική φωτογραφική τροπολογία της τελευταίας στιγμής.

Και είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από δυο μήνες που η κυβέρνηση επιλέγει αυτόν τον ολισθηρό δρόμο για την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία για να νομοθετεί, χωρίς ενημέρωση, χωρίς συζήτηση, χωρίς αντίλογο. Μια για το Ελληνικό, μια για τον ΣΕΒ και τώρα για την ΕΥΠ και τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Κοντολέοντα, ο οποίος, αφού δεν διαθέτει πτυχίο και άρα δεν κάλυπτε τα προσόντα που έθετε ο νόμος για να γίνει Διοικητής, τόσο το χειρότερο για το νόμο” επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τα άλλα, επισημαίνει ο κ. Τσίπρας, “η ΝΔ υπερασπίζεται δήθεν την «αριστεία» και την «αξιοκρατία». Για να το κάνει αυτό, ο κ. Μητσοτάκης άφησε σχεδόν 30 μέρες ακέφαλη την ΕΥΠ, διακινδυνεύοντας την εθνική ασφάλεια και εξευτελίζοντας τη χώρα και την Υπηρεσία διεθνώς”

“Το χειρότερο όμως, δεν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης αθέτησε τον λόγο του. Ούτε ότι είπε για μια ακόμη φορά ψέματα στη Βουλή.

Ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι κάτι πολύ σοβαρό θα τον συνδέει, κάποια ισχυρή δέσμευση θα έχει με τον κ. Κοντολεοντα για να φθάνει σε αυτό το σημείο για χάρη του.

Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή αναβιώνει τις πιο σκοτεινές εποχές και πρακτικές του κράτους της Δεξιάς και μετατρέπει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ξανά σε ΚΥΠ.

Δίνει στον νέο Διοικητή ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες να τοποθετεί «συνδέσμους» της, χωρίς καμία ανακοίνωση σε όποια δημόσια υπηρεσία επιθυμεί, υιοθετώντας καθεστωτικές πρακτικές που παραπέμπουν σε νοσηρές εποχές του παρελθόντος” συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας και καταλήγει:

“Ποιος αλήθεια είναι ο λόγος να δημιουργηθούν μυστικοί πυρήνες της ΕΥΠ μέσα σε όλες τις κρατικές δομές; Ποιον ακριβώς αισθάνεται την ανάγκη να ελέγχει μέσα στους δημόσιους οργανισμούς ή στα υπουργεία με τοποτηρητές ο νέος, κατά τα αλλά άριστος αλλά χωρίς πτυχίο Διοικητής; Το τελευταίο που μας μένει να δούμε στο μέλλον, είναι εάν ο κ. Μητσοτάκης εκτός από τις πρακτικές Γρυλλάκη θα επαναφέρει και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ