Πλακιωτάκης: Πληροφορίες ότι ο οδηγός του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι είχε αυξημένη ταχύτητα – ΒΙΝΤΕΟ

Στις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η τραγωδία μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας στην ΕΡΤ εκφράζοντας τη θλίψη του για το περιστατικό. Όπως τόνισε στη συνέχεια, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για αυξημένη ταχύτητα του οδηγού του ταχύπλοου ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Νωρίτερα, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι στην περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, με εντολή του για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα, μετέβησαν ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ).

Ανέφερε εξάλλου ότι υπήρξε άμεση ενεργοποίηση των λιμενικών Αρχών Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενώ δήλωσε ότι οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει και κάποιος τυχόν αγνοούμενος που πιθανόν επέβαινε στο μικρό σκάφος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι οι έλεγχοι για τα ταχύπλοα και τα σκάφη αναψυχής παρότι γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους έχουν ενταθεί τη θερινή περίοδο λόγω της αυξημένης κίνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μέσα σε δύο μήνες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 10.696 έλεγχοι ενώ έχουν διαπιστωθεί και εγγραφεί 836 παραβάσεις.

Ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε ότι η εξασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα αποτελεί μείζον προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και της κυβέρνησης και ότι προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να ληφθούν και διεθνείς πρωτοβουλίες για το δραστικό περιορισμό του φαινομένου των ατυχημάτων στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Ναυτιλίας και στη συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό δόθηκε ιδιαίτερα έμφαση στο θέμα της ασφάλειας και αναμένονται και σχετικές πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ