Πυρά από Ανδρουλάκη και Ρέππα κατά Γεννηματά για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ – Τι απάντησε ο Πρωτόπαπας

Αιχμές προς την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής άφησαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Ρέππας, στις τοποθετήσεις τους στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στον απόηχο της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά, η οποία μίλησε για στελέχη που δεν πίστεψαν την προσπάθεια που έκανε η παράταξη και για δούρειους ίππους.

Ανδρουλάκης: Εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση

Απαντώντας, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «το περί δούρειων ίππων δεν με αφορά. Αλλά εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση», ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως ο ίδιος έκανε 57 ομιλίες, εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από τον Απρίλιο μέχρι τις εθνικές εκλογές και υποστήριξε: «Τέλος πως κάποιοι θα τρέχουν για να βγουν άλλοι».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν περίμενε ότι το ΚΙΝΑΛ θα έχει 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31% για να προσθέσει ότι η σύγκριση για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών πρέπει να γίνεται όχι με το αποτέλεσμα του 2015, «αλλά με τους 212.000 που ψήφισαν για την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ».

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης «η συζήτηση για το τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει δεν είναι εσωτερικό θέμα συζήτησης, αλλά εθνική υπόθεση» και διευκρίνισε ότι «η δημοκρατική παράταξη πρέπει να πρωταγωνιστήσει έναντι του Μητσοτάκη και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει τα πιο λαϊκιστικά στοιχεία του παλιού ΠΑΣΟΚ».

Ρέππας: Ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8% – Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ

Σκληρή κριτική άσκησε και ο Δημήτρης Ρέππας σημειώνοντας πως είναι «ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%» που πήρε το κόμμα στις εκλογές.

Μίλησε για λανθασμένη πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως ο κόσμος πίστευε πως το κόμμα πάει προς τα δεξιά, γι’ αυτό κι επέλεξε να πάει είτε προς Νέα Δημοκρατία είτε προς ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος καταλάβαινε πως θέλαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Δώσαμε λάθος στίγμα» και σε άλλο σημείο τόνισε ότι «φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ».

Πρωτόπαπας: Άκουσα μόνο κριτική χωρίς περιεχόμενο

Στους Νίκο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Ρέππα απάντησε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Όπως είπε, «αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έστω αυτό το μη ικανοποιητικό δεν θα μιλάγαμε τώρα. Δεν άκουσα καμία άλλη πρόταση απ’ αυτή που παρουσίασε η πρόεδρος παρά μόνο κριτική χωρίς περιεχόμενο». Ο κ. Πρωτόπαπας καθησύχασε όσα στελέχη ζήτησαν μέτωπο με τη ΝΔ, λέγοντας ότι θα γίνει δυναμική αντιπολίτευση αρχής γενομένης από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Εκει όχι μόνο θα απαντήσουμε αλλά θα διατυπώσουμε τη δική μας πρόταση», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία γιατί θα κάνει ισοπεδωτική αντιπολίτευση.

Τέλος, ανέφερε ότι θα γίνει πλήρης συζήτηση πώς από το 44% το 2009, έφτασε στο 4,6% το 2015 μέχρι το σημερινό 8%, που μπορεί να μην ικανοποιεί αλλά είναι ανοδικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ