Παυλόπουλος στον Τόμας Μπαχ της ΔΟΕ: Θα σας απονείμουμε τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος

Τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, υποδέχτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο, ανακοινώνοντάς του ότι η ελληνική Προεδρία θα του απονείμει το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικος.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπαχ “για το γεγονός ότι καθ’ όλη την διάρκεια της Προεδρίας σας έχετε συμβάλει τα μέγιστα ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Ολυμπιακό Κίνημα, το Ολυμπιακό Ιδεώδες, να έρχονται ολοένα και πιο κοντά στις ρίζες τους, στις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπισμού. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα στους σημερινούς καιρούς”, όπως επίσης και για την πρωτοβουλία που οδηγεί “οδηγεί στο να πάψει να υπάρχει αυτό το κενό στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την Ελληνική συμμετοχή”.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος η Ελλάδα είναι συνδεδεμένη από την αρχή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. “Η λήξη αυτής της εκκρεμότητας οδηγεί σε μια «ομαλοποίηση», αν θέλετε, αυτής της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί. Και αυτό, πάλι, είναι ένα δικό σας επίτευγμα, το οποίο λύνεται με τον καλύτερο και πιο συναινετικό τρόπο”, τόνισε.

Ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο της ΔΟΕ και για το γεγονός ότι το 2021, όταν η Ελλάδα θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα γίνει, σε μια τόσο συμβολική χρονιά, στην Αθήνα.

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι αυτό το γεγονός “θα συμπέσει με ένα άλλο σημαντικό για μας γεγονός: Την επανεκλογή σας στην Προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επανεκλεγείτε – εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να επανεκλεγείτε – και αυτό σας το οφείλουμε, για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε αυτό το μεγάλο έργο, το οποίο έχετε ξεκινήσει”.

Μπαχ: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχουμε βαθιά μες στην καρδιά μας

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή φιλοξενία και πρόσθεσε: “Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την γενναιοδωρία σας, η οποία μας συγκινεί πολύ, και μας δίνει και την ευκαιρία να σας πούμε για άλλη μια φορά ένα θερμό ευχαριστώ και σε εσάς, στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Διότι είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες, οι οποίοι έδωσαν αυτήν την πολλή μεγάλη κληρονομιά σε όλη την Ανθρωπότητα, τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διότι είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες οι οποίοι έδωσαν αυτή την πολύ μεγάλη κληρονομιά σε όλη την Ανθρωπότητα, τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι “εσείς προσωπικά έχετε στηρίξει με πάρα πολύ μεγάλη ένταση όλες τις αξίες του Ολυμπισμού, το Ολυμπιακό Ιδεώδες, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελέσατε με τη δουλειά σας πηγή έμπνευσης για εμάς στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και μας δείξατε πώς μπορούμε να ταιριάξουμε, να προσαρμόσουμε τις παραδοσιακές και ιστορικές αυτές σπουδαίες αξίες με το σύγχρονο κόσμο και κάθε φορά που έχουμε οργανώσει κάποια εκδήλωση στο πλαίσιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εδώ στην Ελλάδα, πάντοτε με την παρουσία σας έχετε αποδείξει τη στήριξή σας. Και βέβαια θέλω να προσθέσω ότι το έργο σας το εκτιμούμε ιδιαιτέρως, όχι μόνο εντός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και εγώ προσωπικώς συγκινούμαι πάρα πολύ με την παρουσία και τη δράση σας”.

Συμπλήρωσε ότι με την παρουσία του κ. Παυλόπουλου “την τόσο ενοποιητική, διότι ξέρετε πολύ καλά πώς να ενώνετε τον κόσμο, έχετε συμβάλει στην επανένωση και την ομογένεια του ελληνικού αθλητισμού, στο να επικρατήσει πνεύμα ενότητας και γι΄ αυτό τελικά υπάρχει ελληνική υποψηφιότητα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα την οποία έχουμε βαθιά μες στην καρδιά μας και έχει μοναδική σημασία στην Ελληνική Διεθνή Επιτροπή και στο Διεθνές Ολυμπιακό Κίνημα. Γι΄ αυτό και εκφράζουμε την ιδιαίτερη χαρά μας, για το γεγονός ότι υπάρχει ελληνική υποψηφιότητα και πιστεύω ακραδάντως ότι τα μέλη της Επιτροπής θα την εκλέξουν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πανηγυρικά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ