Παπαδημούλης: Η δήλωση Αυγενάκη για “νοθεία” δείχνει ότι η ΝΔ φοβάται ήττα στις ευρωεκλογές

“Η δήλωση του κ. Αυγενάκη ότι η ΝΔ φοβάται νοθεία, δείχνει ότι στην πραγματικότητα η ΝΔ φοβάται ήττα στις ευρωεκλογές” σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο κλείσιμο της πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο “Αλέξανδρος” της Θεσσαλονίκης με τίτλο “Ήρθε η ώρα των πολλών – Έχουμε την δύναμη”.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ολυμπιονίκης του ταε κβο ντο, Άννα Τσάτσου- Παπαδημητρίου, νομικός – πρώην αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών ενώ συμμετείχε και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

“Δέκα μέρες μας χωρίζουν είπε η κα Ξενογιαννακοπούλου από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών . Λέμε όχι στον νεοφιλελευθερισμό και στην ακροδεξιά λέμε ναι σε μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη. Προχωράμε και ενώνουμε δυνάμεις για μια Ελλάδα των πολλών με ένα προοδευτικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα που μπορεί να δώσει πραγματικά μια νέα πνοή στη χώρα μας σ αυτή τη νέα περίοδο μετά τα μνημόνια”.

Στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η σημερινή Ευρώπη αναφέρθηκε η κα Λουτσιάνα Καστελίνα και χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο όταν ανέφερε ότι η πρώτη της προεκλογική εκστρατεία έγινε το 1948.

‘’…Στην Ελλάδα και στην Ιταλία αλλά και σε πολλά αλλά κράτη -είπε- το ευρωπαϊκό ζήτημα φαίνεται να είναι αυτή τη φορά πολύ σημαντικό: επειδή υπάρχει ένας άκρως επικίνδυνος άνεμος που πνέει στην ήπειρο μας , που προέρχεται από την αναζωπύρωση μιας ακροδεξιάς και την επανεμφάνιση σαφώς φασιστικών ομάδων που πιστεύαμε ότι δεν θα ξαναεμφανιστούν ποτέ. Ομάδες που ζητούν όλες την απόσυρση από την ΕΕ και ως εκ τούτου την διάλυσή της “ ‘

Παρουσιάζοντας τον…χάρτη της ακροδεξιάς στην Ευρώπη ο κ. Νικολαϊδης τόνισε ότι πολλές φορές στο παρελθόν είπαμε ότι οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές. Αλλά αυτές εδώ, είπε, έχουν πραγματική βαρύτητα. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο για το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας. Μια ισχυρή Προοδευτική Συμμαχία στην Ελλάδα σημαίνει ότι θα είμαστε δυνατοί και θα έχουμε μεγάλο αριθμό ευρωβουλευτών ώστε να συνεισφέρουμε στην δύναμη των ευρωβουλευτών που θα συγκροτήσουν το δημοκρατικό μέτωπο στο Ευρωκοινοβούλιο και το οποίο θα λειτουργήσει σαν ανάχωμα στις άδικες κοινωνικές πολιτικές που ασκεί η Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Ο Βέμπερ μετενσαρκώνει όλους του φόβους των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όλων των αδύναμων οικονομικά χωρών όπως η Ελλάδα και η πολιτική του ΕΛΚ την τελευταία δεκαετία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί μια τέτοια πολιτική”.

Η κρίση στην Ευρώπη είναι τετραπλή είπε στην δική της παρέμβαση αναφερόμενη στο διακύβευμα των ευρωεκλογών η κα Άννα Τσάτσου – Παπαδημητρίου. Είναι πολιτική, οικονομική, κοινωνική αλλά και περιβαλλοντική. Προϋποθέτει λύσεις σύνθετες γιατί τα πράγματα αλλάζουν δύσκολα. Σύνθετες λύσεις και προοδευτικές. Οι πολιτικές που λειτούργησαν όλα τα χρόνια στην Ευρώπη και μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν είναι πράγματι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Οι δεξιοί και οι ακροδεξιοί θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη. Δεν θέλουν να γυρίσουν στην Ευρώπη που ξέραμε , την Ευρώπη του διαφωτισμού, των δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους και της αλληλεγγύης.

Ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για “ρεύμα ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με στόχο ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές κι ένα σκαλοπάτι για μια νέα νίκη στις εθνικές εκλογές και μια νέα τετραετία με πρωθυπουργό Τσίπρα. Ο βασικός στόχος που έχουμε θέσει στην Ευρώπη να μην πλειοψηφήσει η συμμαχία δεξιάς-ακροδεξιάς και να μην είναι ο Βέμπερ, ο διάδοχος του Γιούνκερ είναι πια πολύ κοντά ώστε να γίνει πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια ισχυρή ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και θα διαμορφώσουμε μία ακόμη πλατιά και ισχυρή προοδευτική συμμαχία. Η ακροδεξιά θ’ ανέβει αλλά δεν θα καταφέρει να γίνει ρυθμιστής όπως θα ήθελε και στην Ελλάδα, ήδη οι καταγγελίες του κ. Αυγενάκη περί δήθεν σχεδίου νοθείας δείχνουν ότι ούτε κι αυτοί δεν πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις ή στις παλιότερες δηλώσεις τους περί θριάμβου της ΝΔ και περί συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά επειδή μας μένουν δέκα μέρες μέχρι τις ευρωεκλογές αυτό που τονίζω είναι “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούμε να τους κερδίσουμε”.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ