Το συγκινητικό μήνυμα της Φώφης Γεννηματά για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε στο Facebook η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

Η κ. Γεννηματά ανέβασε μια φωτογραφία με τα παιδιά της γράφοντας:

“10 χρόνια πριν, σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου, μια αγκαλιά γεμάτη ελπίδα. Πόση δύναμη πήρα από τα χεράκια τους, το χαμόγελό τους. Να τα βλέπεις να μεγαλώνουν και να είσαι δίπλα τους, είναι η μεγαλύτερη χαρά. Πηγή ζωής. Η αγάπη της μάνας, αγάπη χωρίς όρια.

Δεν μπορώ να αγκαλιάσω τη δική μου μητέρα, την έχασα νωρίς. Είναι πάντα όμως μέσα μου, στην καρδιά μου, η λεβεντιά της, η στήριξη της, η φλόγα της για τη ζωή, η δύναμη που έκρυβε μέσα της, οι αγώνες της για ισότητα, για τα δικαιώματα των γυναικών, για την προστασία της μητρότητας, για την οικογένεια.

Ημέρα γιορτής η σημερινή αλλά πόσο δύσκολες είναι πάλι οι συνθήκες για τη μάνα.

Η οικονομική κρίση, η λιτότητα, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η ανεργία, οδηγούν στη φτωχοποίηση της ελληνικής οικογένειας. Η αφαίρεση ακόμα και στοιχειωδών δικαιωμάτων, ούτε το σεβασμό αλλά ούτε την υποχρέωση της πολιτείας εκφράζουν για το ρόλο και τη σημασία της μητρότητας.

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού για τη χώρα μας αποτελεί όρο ανανέωσης των γενιών μας. Αποτελεί προτεραιότητα, με πολιτικές στήριξης των νέων ζευγαριών, ειδικά κίνητρα, διευκολύνσεις, ασφαλιστικές καλύψεις και υπηρεσίες για την ανατροφή των παιδιών.

Ημέρα γιορτής όμως σήμερα, τιμάμε τους αδιάκοπους, καθημερινούς κόπους και αγώνες κάθε μητέρας. Αναγνωρίζουμε με σεβασμό την πολύτιμη προσφορά της”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ