Παππάς: Η Ελλάδα καθίσταται κύριος διαμορφωτής της νέας ψηφιακής εποχής στα Βαλκάνια

«Η Ελλάδα καθίσταται βασικός πυλώνας ανάπτυξης των Βαλκανίων και κύριος διαμορφωτής της νέας ψηφιακής εποχής για ολόκληρη την περιοχή. Η γέφυρα συνεργασίας και φιλίας που δημιουργήσαμε μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας αναβαθμίζει την καθημερινότητα των λαών μας και συνολικά τις οικονομίες των δύο χωρών», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, υπό τους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Παππάς είχε συνάντηση εργασίας με τους υπουργούς της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης, Ντάμιαν Μάντσεφσκι και Επικοινωνιών, Λογοδοσίας και Διαφάνειας, Ρόμπερ Πόποφσκι , κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν:

– Η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας μείωσης των τιμών περιαγωγής μεταξύ των δύο χωρών, που υπεγράφη στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στη Βόρεια Μακεδονία.

– Η διαδικασία ανταλλαγής τεχνογνωσίας για την ψηφιοποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (πρωτογενής τομέας, κ.ά.).

– Η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

– Η αποτίμηση της -προ ολίγων ημερών- εκδήλωσης των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας και Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την «Παραπληροφόρηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Για τα παραπάνω θέματα ο κ. Παππάς ενημέρωσε τους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, στη διάρκεια της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Στην επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία τον κ. Παππά συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ