Μητσοτάκης: Να επιστρέψουν σπίτι τους όσοι έφυγαν από τη ΝΔ

Πρόσκληση σε όλους τους ψηφοφόρους να στηρίξουν και να ψηφίσουν την ΝΔ απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Βόλο, όπου και μίλησε απόψε σε μεγάλη συγκέντρωση για να στηρίξει τον εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, που διεκδικεί μία τρίτη διαδοχική θητεία.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε «όσους έφυγαν από την ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους, γιατί η ΝΔ τους χρειάζεται όσο ποτέ και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο», προσθέτοντας: «Δίνουμε μεγάλη μάχη για την ψυχή της Ελλάδας. Θέλουμε τη συμπόρευση ανθρώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους». Σημείωσε ότι η κάλπη που θα στηθεί για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου θα είναι το πρώτο μήνυμα ήττας για την κυβέρνηση.

Αφού τόνισε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

“Από τον κ. Τσίπρα πιστεύω ότι θα θυμόμαστε -όταν ο λαός τον οδηγήσει στην έξοδο από την εξουσία την οποία τόσο αγάπησε- τέσσερα πράγματα”, είπε:

“Το πρώτο που θα θυμόμαστε είναι ότι κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία. Τους είπε κατάμουτρα ψέματα. Και συνέχισε να λέει ψέματα αφότου κέρδισε τις εκλογές.

Το δεύτερο που θα θυμόμαστε είναι ότι μας -σας- έπνιξε στους φόρους. Σας έπνιξε στους φόρους για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια. Για να μπορούν να διορίζονται οι κολλητοί και οι φίλοι στο κράτος, φορολόγησε και διέλυσε όλη τη μεσαία τάξη.

Το τρίτο που θα θυμόμαστε και λυπάμαι για αυτή την εξέλιξη -διότι είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα και το τι θα συνέβαινε- είναι η βαθιά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά ξέρετε, την τελική ετυμηγορία σε μια δημοκρατία τη δίνει ο λαός. Ο λαός θα στείλει την απάντησή του στον κ. Τσίπρα. Ας πάει στη Μακεδονία να περιοδεύσει χωρίς συνοδεία από ΜΑΤ και κλούβες, να εξηγήσει στους Έλληνες Μακεδόνες γιατί αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή για αυτούς. Ας τολμήσει να το κάνει αντί να κρύβεται σε προστατευμένο περιβάλλον και να μας λέει πόσο μεγάλος διαπραγματευτής είναι. Όχι, φίλες και φίλοι, ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργού είπαν «όχι». Εκχώρησε «μακεδονική» γλώσσα, «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» εθνότητα στους γείτονές μας. Και δυστυχώς η πληγή αυτή που άνοιξε με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κλείσει σύντομα.

Θα θυμόμαστε, όμως, τον κ. Τσίπρα και για κάτι ακόμα: Για τον απόλυτο ευτελισμό της πολιτικής ζωής. Για αυτή την κατάντια του Κοινοβουλίου. Εμείς είμαστε παλαιότεροι βουλευτές και θυμόμαστε ότι τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι στη Βουλή. Είχαμε προέδρους Βουλής και κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που σέβονταν τα δικαιώματα των μειοψηφιών. Εμείς κάνουμε ερωτήσεις, ζητάμε προ ημερησίας συζητήσεις και ούτε καν προγραμματίζονται. Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Άλλη πλειοψηφία ψηφίζει τις Πρέσπες, άλλη πλειοψηφία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα και δυστυχώς, καλά το είπατε, πίσω από όλα υπάρχει μια καρέκλα. Όλα για την καρέκλα γίνονται”.

“Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μαύρη προπαγάνδα,”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Άκουσα για λίγο σήμερα τον κ. Τσίπρα να μιλάει στην κεντρική του επιτροπή. Και να παρουσιάζει μια εικόνα για τη Νέα Δημοκρατία η οποία υπάρχει μόνο στο δικό του φαντασιακό κόσμο, ότι είμαστε -όλοι εσείς είστε- ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών. Αυτό μας λέει ο κ. Τσίπρας. Ότι δήθεν εμείς ταυτιζόμαστε με τους ακραίους της Ευρώπης όπως με τον κ. Ορμπάν. Κάποιος θα πρέπει να πει στο λογογράφο του να ακούει λίγο πιο προσεκτικά αυτά τα οποία λέω δημόσια. Διότι πήγα στους Δελφούς και είπα δημόσια ότι εμείς αυτές τις πρακτικές στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν θέλουμε να τις δεχόμαστε. Και γι αυτό θα στείλω αύριο επιστολή με την οποία θα ζητώ την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους για το κόμμα του κ. Ορμπάν. Διότι, φίλες και φίλοι, εμείς πρεσβεύουμε αξίες. Και αυτές οι αξίες είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες.

Άκουσα τον κ. Τσίπρα, επίσης, να μου λέει ότι διεκδικώ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα διότι θέλω να ευνοήσω το μεγάλο κεφάλαιο. Είμαστε «πλουτοκράτες» εμείς ενώ αυτοί είναι δήθεν προοδευτικοί και με το λαό. Να εξηγήσω, λοιπόν, πώς έχουν τα πράγματα: Από το 2016, πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ζήτησα δημόσια να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμα. Και επειδή δεν έχω την απαίτηση όλοι οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες των δημόσιων οικονομικών, θα το πω πολύ απλά: Μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν λιγότεροι φόροι για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Μικρότερα πλεονάσματα σημαίνουν χαμηλότερες εισφορές για τον εργαζόμενο και τον εργοδότη. Μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό κοινωνικό κράτος. Σημαίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που τις έχουμε ανάγκη: στα νοσοκομεία μας και την παιδεία μας”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το κόμμα στηρίζεται σε νέες βάσεις, αφού κατάφερε να αντιμετωπίσει τη «θύελλα του λαϊκισμού» που σάρωσε την Ελλάδα.

“Αυτά τα τρία χρόνια”, είπε, “καταφέραμε και εξυγιάναμε τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας, επειδή απευθυνθήκαμε στον ανώνυμο Νεοδημοκράτη, ο οποίος μας στήριξε με την ετήσια συνδρομή του και σήμερα είμαστε από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ευρώπη, αναλογικά, ως προς τα μέλη τα οποία καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους”.

Στην εκδήλωση που έγινε στον Βόλο, ο οικοδεσπότης βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη εκ μέρους όλων των συναδέλφων του Θεσσαλών βουλευτών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ