Τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ για το “άνοιγμα” στην Κεντροαριστερά – Τσίπρας-Παπανδρέου ομιλητές στην ίδια εκδήλωση;

Στην ίδια εκδήλωση οµιλητές θα βρεθούν πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου οι Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Έθνος”, την ώρα που η κυβέρνηση καθιστά σαφές πως οι πρωτοβουλίες της για την κεντροαριστερή διεύρυνση αποτελούν στρατηγική της για το επόµενο διάστηµα, οι δύο πολιτικοί θα εµφανιστούν ως οµιλητές στο ίδιο γεγονός, το οποίο, µάλιστα, διοργανώνει η Οµάδα της Προοδευτικής Συµµαχίας των Σοσιαλιστών και ∆ηµοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Στη διοργάνωση συµµετέχουν επίσης το ελληνικό γραφείο του γερµανικού ινστιτούτου Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής, στο οποίο, ως γνωστόν, προεδρεύει η Λούκα Κατσέλη, η οποία ανέλαβε να προσκαλέσει τους Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Παπανδρέου, µε τους οποίους διατηρεί προσωπική σχέση.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει σχέσεις µε την Προοδευτική Συµµαχία των Σοσιαλιστών και ∆ηµοκρατών, την ώρα που το Κίνηµα Αλλαγής επιχειρεί το τελευταίο διάστηµα επανεκκίνηση στις σχέσεις του µε τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, οι οποίες είχαν παγώσει λόγω της θέσης του για το «Μακεδονικό», αλλά κυρίως εξαιτίας της σύσφιξης των σχέσεων των Σοσιαλδηµοκρατών µε τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην εκδήλωση που θα πραγµατοποιηθεί στις 4 Μαρτίου θα γίνει παρουσίαση της έκθεσης της ανεξάρτητης επιτροπής για την ευηµερία και την ισότητα σε µια βιώσιµη Ευρώπη.

Σημειώνεται πάντως, πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ακόμα απαντήσει για το εάν θα παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού µετώπου το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ πραγµατοποιεί σήµερα εκδήλωση µε θέµα «Προγραµµατικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για µια προοδευτική συµπαράταξη» µε οµιλητές τους υπουργούς Χριστόφορο Βερναρδάκη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τη δικηγόρο και εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης για τις Πρέσπες στο Μέγαρο Μουσικής Αννα Παπαδηµητρίου-Τσάτσου, καθώς και των πανεπιστηµιακών ∆ηµήτρη Γιατζόγλου και Χρύσανθου Τάσση. Θα συντονίσει ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο οποίος µαζί µε άλλα σπουδαία πρόσωπα της Κεντροαριστεράς θα παρουσιάσει την επόµενη εβδοµάδα σε συνέντευξη Τύπου κείµενο υποστήριξης της προσπάθειας για την προοδευτική συµµαχία, συνοδευόµενο από υπογραφές εκπροσώπων του χώρου.

Σύμφωνα με το Έθνος, το Μέγαρο Μαξίµου εξετάζει παράλληλα τους τρόπους µε τους οποίους θα απευθύνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας νέο κάλεσµα συµπαράταξης των αριστερών και προοδευτικών δυνάµεων, κάτι που ενδέχεται να αποτυπωθεί και σε διακήρυξη για την Κεντροαριστερά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ