Καμμένος στον Realfm 97,8: Ο Πρωθυπουργός ομολόγησε ότι ο ίδιος σχεδίασε την ανατροπή της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

“Το βασικότερο είναι ότι μετά από τέσσερις εκλογές που καταφέραμε να μπούμε στη Βουλή, να δημιουργήσουμε ισχυρές Κ.Ο., μετά τις αποστασίες και τις πρωτοφανείς μεταγραφές, το βασικότερο είναι ότι χάνω αυτό που κάνω από το 1993 στη Βουλή, να μπορώ να μιλάω ελεύθερα” δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η προσπάθεια που έκανε ο κ. Βούτσης και ο κ. Τσίπρας με επιτυχία ήταν να φιμώσουν τους ΑΝΕΛ στο κύριο βήμα που εμείς χρησιμοποιούσαμε, τη Βουλή των Ελλήνων” τόνισε.

Σχετικά με τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου είπε “Δεν μπορώ να παίζω με τον ελληνικό λαό. Ήδη καθυστέρησα να διαγράψω τον κ. Παπαχριστόπουλο, διότι ο ίδιος είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ. Δεν μπορούσα να τον αφήσω να είναι μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ και να ψηφίσει υπέρ της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Προτίμησα να πάρω το ρίσκο αν θέλετε, γνωρίζοντας ότι είναι “στημένη” η ερμηνεία του κανονισμού, να μείνω χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα και χωρίς λόγο παρά να βγει οποιοσδήποτε να μου πει ότι συνέβαλα με οποιονδήποτε τρόπο στην ψήφιση αυτής της Συμφωνίας”.

“Δεν ζήτησα από κανέναν να επιστρέψει και γι’αυτό το είπα και στη Βουλή ενώπιον τους για να μην μπορεί κανείς να πει για τα σενάρια που διακινούσαν από το Μαξίμου σε ορισμένα μέσα ότι δήθεν εγώ παρακαλάω να επιστρέψουν” ανέφερε.

“Ο κ. Νικολόπουλος εξελέγη με τη δική μας σημαία και από την πρώτη στιγμή ενώ ήξερε ότι οι ΑΝΕΛ ζητήσαμε την έγκριση του ελληνικού λαού για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα που ενεκρίθη στην Ε.Ε., ήταν υποψήφιος μαζί μας και με το που ορκίστηκε βουλευτής αποφάσισε να γίνει αρχηγός κόμματος στην πλάτη τη δική μας. Ανέλαβε την ευθύνη αυτών που έπραξε, εξαπατώντας τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ και πήρε τον δικό του δρόμο. Ήθελε να γίνει αρχηγός κόμματος, αργότερα ευρωβουλευτής, μετά συνομίλησε με τη ΝΔ, μετά συνομίλησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά αποφάσισε να γίνει δήμαρχος, είναι μια πορεία που θα την κρίνει ο ελληνικός λαός. Του έστειλα το sms αυτό ακριβώς για να του καταδείξω ότι δεν μπορεί να είσαι και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να έχει μια σειρά site που παίρνουν κρατικές διαφημίσεις και την ίδια στιγμή να είσαι αυτός που χρηματοδοτήθηκε μέσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ επί κυβερνήσεων ΝΔ και να ζητάς εν συνεχεία την ψήφο του λαού της Πάτρας για να γίνεις δήμαρχος. Τώρα, όσον αφορά τα θέματα των άλλων βουλευτών, αυτός που με δικαίωσε τελικά μέσα στον πανικό της συζήτησης στη Βουλή ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος απεκάλυψε και είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά ότι πράγματι εκείνος έπιασε τους βουλευτές για να αποτρέψει, λέει, να γίνω Σαμαράς. Καταλάβετε; Ομολόγησε ότι ο ίδιος σχεδίασε την ανατροπή της Κ. Ο. των ΑΝΕΛ” σχολίασε.

“Εγώ είχα πει ότι θα ρίξω την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν το έκρυψα ποτέ. Δεν ήταν μυστικός σχεδιασμός μου. Το είπα δημόσια από την πρώτη στιγμή” είπε ο κ. Καμμένος.

“Νιώθω μια μεγάλη απογοήτευση διότι το να παλεύεις, να εκλέγεις βουλευτές και στη συνέχεια να σε πουλάνε, αλλάζοντας τη θέση του βουλευτή με την ψήφο των ΑΝΕΛ με μια υπουργική καρέκλα, αυτό σε κάνει να απογοητεύεσαι. Όμως, έχουμε μπροστά μας δύο εκλογικές αναμετρήσεις πολύ σοβαρές. Τις ευρωεκλογές που οι μόνοι ευρωσκεπτικιστές πέραν του ΚΚΕ είναι οι ΑΝΕΛ” δήλωσε.

“Πολλοί θα ήθελαν να πάω σπίτι μου. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να πάω σπίτι μου και η ΝΔ θα ήθελε να πάω σπίτι μου. Αυτοί που με κρατούν είναι οι πολίτες που πίστεψαν σε εμάς. Πιστεύω ότι έχω υποχρέωση να δώσω μάχη στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Τους πολιτικούς ο λαός τους στέλνει σπίτι τους” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ