• Καμμένος: Casus belli αν κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ο Τσίπρας - ΒΙΝΤΕΟ

  11:26 πμ, Κυριακή 20 Ιάν 2019 11:26 πμ, Κυριακή 20 Ιάν 2019

  Αιτία πολέμου χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος τη διατήρηση στελεχών των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικές θέσεις σε συνέντευξη του στο «Ακραίως» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

  «Είναι Casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», σημείωσε ο κ. Καμμένος και συνέχισε λέγοντας: «Η παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια».

  Παράλληλα, κατηγόρησε την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη πως «Αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδηση τους. Ξεκάθαρα του είπα του κ. Τσίπρα πως έχει ευθύνη».

  Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση σε Κουντουρά, Κόκκαλη και Κουίκ. Ανέφερε πως Κουντουρά και Κόκκαλης είχαν συμφωνήσει μαζί του για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο ξαφνικά άλλαξαν στάση και τάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Για τον Τέρενς Κουίκ δήλωσε πως παρ’ ότι τον έκανε δύο φορές υπουργό, εκείνος χρησιμοποιήσει αυτές τις θέσεις για να τον “χτυπήσει” και να του γυρίσει την πλάτη.

  «Ο κ. Κουίκ δεν φτάνει που τον διορίσαμε υπουργό δύο φορές και βουλευτή στο Επικρατείας αλλά χρησιμοποιεί τη θέση που τον διόρισα για να με χτυπά», είπε χαρακτηριστικά.

  Σε ερώτηση αν βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ εκβιάστηκαν τόνισε: «Δεν μπορώ να το ξέρω. Έχω δύο παραδείγματα απτά. Η κα Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης έλεγαν δημόσια ότι δεν παραδίδουν τη Μακεδονία άλλαξαν. Η θέση της Κουντουρά ήταν να μην ψηφίσουμε τις «Πρέσπες» αλλά να μην ρίξουμε την κυβέρνηση. Ο κ. Κόκκαλης φώναζε να είμαι πιο σκληρός. Μου έλεγε ότι έχω υποχρέωση να πω ότι θα ρίξω την κυβέρνηση. Πρώτη φορά που βουλευτές την «κάνουν» στην Κίνα».

  Οι «Πρέσπες» πέρασαν «δια συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια»

  Ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι «Πρέσπες» πέρασαν «δια συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια».

  «Η συνταγματική εκτροπή είναι ότι παραβιάζεται το σύνταγμα των Σκοπίων αφού δεν υπογράφεται από τον Πρόεδρο των Σκοπίων. Στο Σύνταγμα αναφέρεται σαφώς πως ο αρχηγός του κράτους πρέπει να υπογράψει. Αυτό πρέπει να συμβεί και στην Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

  «Αν ο κ. Παυλόπουλος το υπογράψει χωρίς να υπάρξει υπογραφεί από τον Σκοπιανό πρόεδρο τότε θα συμμετέχει σε συνταγματική εκτροπή. Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

  Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε πως «Η σύμβαση που θα έρθει δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπέγραψε ο Νίκος Κοτζιάς. Εδώ υπάρχουν τέσσερις τροπολογίες. Παραβιάστηκε η ίδια η Συμφωνία. Ο κ. Ζάεφ συνεχίζει να μιλά για «Μακεδονία» και μειονότητες. Ο Ζάεφ και οι Σκοπιανοί παραβίασαν αυτά που υπέγραψαν».

  Ξεκαθάρισε πως «ο κ.Κοτζιάς δεν είχε νομιμοποίηση να υπογράψει αυτό που υπέγραψε αφού εγώ ως κυβερνητικός εταίρος του είχα πει ότι διαφωνώ».

  Το «κείμενο που έχει αλλοιωθεί και δεν έχει την ισχύ αφού δεν έχει την υπογραφή του προέδρου των Σκοπίων».

  Αναφερόμενος στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στο plan b που είχε προτείνει ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η θέση που εξέφρασα στις ΗΠΑ και ως Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν θέση που την είχα εξηγήσει στον Πρωθυπουργό. Τον είχα ενημερώσει ότι εγώ θα βάλω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το θέμα των Σκοπίων και το plan b. Του είχα πει ότι θα κάνω μία προσπάθεια να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

  «Ο κ. Μητσοτάκης δίνει το ‘Βόρεια Μακεδονία’»

  Μιλώντας για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Σκοπιανό ο κ. Καμμένος τόνισε πως «O Μητσοτάκης θέλει να ρίξει τον Τσίπρα για να δώσει το όνομα «Μακεδονία» με το δικό του τρόπο».

  Απαντώντας γιατί δεν στήριξε την πρόταση μομφής της ΝΔ σχολίασε: «Στην ψηφοφορία του Ιουλίου η πρόταση μομφής της ΝΔ έλαβε 129 ψήφους. Αν ψηφίζαμε υπέρ της πρότασης μομφής θα έπεφτε η κυβέρνηση; Όχι. Ο μύθος του κ. Μητσοτάκη πως αν ψηφίζαμε θα έπεφτε η κυβέρνηση είναι ψέμα. Ο κ. Μητσοτάκης δίνει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» μιλώντας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes».

  Καμμένος κατά Κοτζιά: Νεροκουβαλητής του Παπανδρέου - Από πού εισπράττει το ΠΡΑΤΤΩ;

  «Ήταν ο νεροκουβαλητής που μετέφερε την τσάντα του κ. Παπανδρέου για πολλά χρόνια. Οι απόψεις του για τα Βαλκάνια είναι οι απόψεις του Γ. Παπανδρέου. Κοντά είμαστε για να δούμε μια δήλωση του Παπανδρέου για τις Πρέσπες. Ο κ. Κοτζιάς δεν ξεχώρισε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών με το προεδριλίκι στο ΠΡΑΤΤΩ».

  «Είναι γνωστό πως ο Σόρος στηρίζει τους Σκοπιανούς, έχει χρηματοδοτήσει συλλαλητήρια στην Αυστραλία» σχολίασε. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει αναφέρει ότι εταιρεία του αμερικανού μεγιστάνα ενεπλάκη στην έκδοση των θεωρήσεων του ΥΠΕΞ.

  «Από πού έχει την οικονομική οντότητα το ΠΡΑΤΤΩ να κάνει εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα; Από πού εισπράττει το ΠΡΑΤΤΩ;» διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος, επιμένοντας στις καταγγελίες του παρά τη μήνυση που δέχθηκε από την Κίνηση.

  «Υπάρχουν καταγγελίες ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε μυστικά κονδύλια σε σκοπιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης» σημείωσε ακόμη.

  Όπως προειδοποίησε μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τυχόν επιστροφή του Νίκου Κοτζιά στην κυβέρνηση θα σημάνει και την οριστική ρήξη του με τον πρωθυπουργό.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα