Τσίπρας: Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον – Θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός και η Ιστορία

«Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον απέναντι σε απειλές, απέναντι σε εκβιασμούς. Εγώ πιστεύω ότι πράξαμε το σωστό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπας ολοκληρώνοντας την ομιλία του λίγο πριν από την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σημείωσε ότι όλοι θα κριθούν από τον ελληνικό λαό, την ιστορία και τις επόμενες γενιές, δηλώνοντας «περήφανος για τη στάση των βουλευτών που ψήφισαν την κύρωση της Συμφωνίας και αυτών που σήμερα θα ολοκληρώσουν αυτή την ιστορική προσπάθεια».

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατηγόρησε τη ΝΔ για “ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη” στάση στα εθνικά θέματα. Υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Κυριαρχικό δικαίωμα του λαού της Βόρειας Μακεδονίας η ένταξη της στο ΝΑΤΟ

«Η επιλογή της Βόρειας Μακεδονίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ είναι κυριαρχικό δικαίωμα του λαού της, δημοκρατικό δικαίωμα της εκλεγμένης τους κυβέρνησης και αποτελεί ταυτόχρονα και επιλογή να γίνει μια στρατιωτικά σύμμαχος χώρα με την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η σημερινή ψηφοφορία κλείνει τον σημαντικότερο κύκλο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών και αφορούν την Ελλάδα και από αύριο οι υποχρεώσεις ξαναγυρνάνε στους γείτονες μας.

Ο κ. Ζάεφ θα έχει δύσκολη δουλειά να κάνει από αύριο

«Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας από αύριο, η χώρα του και η κυβέρνηση του θα έχει δύσκολη δουλειά να κάνει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Θα πρέπει να στείλει το επίσημο αίτημα στις χώρες μέλη του ΟΗΕ, προκειμένου από εδώ και στο εξής να μην του αποκαλούν ως “Μακεδονία” αλλά ως Βόρεια Μακεδονία και το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι ίδιοι, τόσο στο δημόσιο λόγο τους, όσο και σε όλες τις ονομασίες και τις ταμπέλες που έχουν στα δημόσια κτίρια και έγγραφα τους», επισήμανε και καλωσόρισε τη Βόρεια Μακεδονία ως μια φιλική χώρα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ