Θεοδωράκης: Σε μια εβδομάδα θα πω ποιος σκότωσε την Κ.Ο. του Ποταμιού – ΒΙΝΤΕΟ

Ως ανεξάρτητος βουλευτής ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο Σταύρος Θεοδωράκης για να μιλήσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, απαντώντας σ’ ένα ερώτημα: “Υπάρχει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσω: Ποιος σκότωσε την Κ.Ο του Ποταμιού; Με σεβασμό στις ιστορικές στιγμές που ζούμε δεν θα δώσω απάντηση σήμερα. Θα απαντήσω τη νέα εβδομάδα με στοιχεία γιατί ο λαός και κυρίως οι 222.000 ψηφοφόροι του Ποταμιού απαιτούν να μάθουν” .

“Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη Μακεδονία μας αν ψηφιστεί αυτή η συμφωνία;” αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: “Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παύει η μονοπώληση του ονόματος Μακεδονία από τους γείτονες μας. Εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για τη Μακεδονία και την ιστορία της. Το λέω και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των λαών του κόσμου όταν ακούν Μακεδονία ο νους τους πάει στην ΠΓΔΜ. 140 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι κάτι κάνουμε λάθος όλα αυτά τα χρόνια. Προτιμάμε να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο και να λέμε στο διπλανό κεφάλι, που επίσης είναι χωμένο στην άμμο: «Νικάμε, όπου νάναι νικάμε».

Η συμφωνία δεν μας δίνει τα πάντα. Tο έχω πει ξανά αν η χώρα είχε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ή αν η κυβέρνηση μας καλούσε γύρω από ένα τραπέζι θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Το μεγάλο κέρδος είναι ότι η Ελλάδα επιβάλλει στους γείτονες μας μια σύνθετη ονομασία. Ποια θα είναι η τύχη της χώρας μας αν σήμερα οι βουλευτές πουν ΟΧΙ στη συμφωνία; Τότε θα πρέπει να ζήσουμε με ένα κράτος που θα συνεχίσει να λέγεται παντού και πάντα Μακεδονία – σκέτο. Η επιδίωξη ενός συμβιβασμού έπρεπε να είναι πατριωτικός στόχος” υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Συνέχισε λέγοντας: “Σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας η χώρα θα απομονωθεί διεθνώς. Θα συγκρουστούμε με την ΕΕ. Θα συγκρουστούμε με το ΝΑΤΟ. Θα συγκρουστούμε με τις ΗΠΑ Ας τολμήσουμε να πούμε την αλήθεια! Αν αυτή η συμφωνία δεν ψηφιστεί σήμερα, ο πολιτικός που θα πέσει δεν είναι ο Τσίπρας. Θα είναι ο Ζάεφ. Η επόμενη κυβέρνηση στη γειτονική χώρα θα είναι μια κυβέρνηση Γκρουέφσκι. Ξανά αλυτρωτισμοί. Ξανά παιγνίδια με Τούρκους και Ρώσους”.

Επεσήμανε στη συνέχεια απευθυνόμενος στη ΝΔ: “Για το Ποτάμι είναι προτεραιότητα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ της χώρας. Και ΑΣΦΑΛΕΙΑ σημαίνει στέρεες σχέσεις με τους Δυτικούς συμμάχους μας. Αυτά θα πρέπει να απαντήσουμε σήμερα με την ψήφο μας. «Ποια θα είναι η τύχη της συμφωνίας αν την παραπέμπαμε στην επόμενη Βουλή & σε μια κυβέρνηση της ΝΔ;». Αυτός ακριβώς ήταν ο πραγματικός φόβος τόσους μήνες της ΝΔ. Γι’ αυτό ακόμη και σήμερα εύχονται: «Ψηφίστε να τελειώνουμε, ψηφίστε να μην έρθει σε εμάς η καυτή πατάτα». Η επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας που λένε τα στελέχη της ΝΔ είναι αυτό ακριβώς που έλεγε και ο κ. Τσίπρας το ‘14. Αυτός θα σκίζει τα μνημόνια και οι ξένοι θα κλαίνε. Αυτός θα βαράει τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν. ΔΕΝ θα υπάρξει ΑΛΛΗ βελτιωμένη συμφωνία. Ξέρω και εγώ κ.Μητσοτάκη ότι οι ψηφοφόροι θέλουν την ψευδαίσθηση του απόλυτου. Δεν θέλουν έναν ηγέτη που θα τους πει ότι η ζωή είναι πολύπλοκη. Ότι χρειάζονται και συμβιβασμοί. Όμως η πρώτη αρετή ενός πολιτικού είναι άλλη: Είναι η θυσία! Αφήνω τη δουλειά μου και μπαίνω στην πολιτική -όχι μπαίνω στην πολιτική επειδή είμαι ανεπάγγελτος. Θυσιάζω τις ψήφους και το χειροκρότημα αν είναι να λύσω ένα δύσκολο πρόβλημα. Τολμώ & πάω κόντρα στο ρεύμα”.

Ακολούθως απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ: “Μετά τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα και τις μεταγραφές βουλευτών αρκετοί είναι αυτοί που μας καλούν να πούμε όχι στη συμφωνία ανεξαρτήτως αν είναι καλή. Εδώ να πω δυο λέξεις στον κ. Τσίπρα: Την εθνική συνεννόηση τη θυμούνται όλοι στην πτώση τους και εσείς δεν είστε εξαίρεση. Κύριε Τσίπρα συνυπήρξατε 4 χρόνια με τους ακροδεξιούς εθνικιστές. Αγκαλιαστήκατε στις εξέδρες. Τους μοιράσατε υπουργικές καρέκλες. Και σήμερα παριστάνετε τον αμόλυντο προοδευτικό. Ε δεν είστε! Το Ποτάμι δεν επενδύει στους εμφυλίους. Στις καθημερινές συγκρούσεις που απορροφούν όλη την ενέργειά της κοινωνίας. Μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί. Γερμανοτσολιάδες και κολοκοτρωναίοι. Προδότες και πατριώτες” υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

“Η αντισυστημική ρητορική της κρίσης έχει απλωθεί σαν μούχλα στα θεμέλια της δημοκρατίας. Σε αυτό έχετε μεγάλη συνεισφορά κύριοι του Σύριζα. Αφού η Δημοκρατία είχε ξεπουλήσει τη χώρα πως λέγατε εσείς γιατί σήμερα κάποιοι να μην φωνάζουν: Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία. «Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα». «O πρωθυπουργός δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα». Ποιος έχει πει τι; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης; Είναι και ο ένας και ο άλλος. Ο ένας το ’14 ο άλλος το ’19” είπε ενώ θυμήθηκε και τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ: “Για να αναφερθώ και στους συντρόφους του ΠΑΣΟΚ. Δεκάδες στελέχη δεν μετέχουν στο σιωπητήριο που έχει επιβάλει η κυρία Γεννηματά. Τολμούν και μιλούν υπέρ της λύσης του Μακεδονικού. Όπως όλα αυτά τα χρόνια υποστήριζαν ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι Έλληνες έχουν ζήσει ένα κύκλο ψεμάτων και απατηλών υποσχέσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους ξεγέλασε με τα αντιμνημονιακά. Η ΝΔ προσπαθεί να τους ξεγελάσει με τα εθνικιστικά. Εμείς δεν έχουμε σχέση με τους παλαιοημερολογίτες ούτε της αριστεράς, ούτε της δεξιάς. Λέμε μόνο την αλήθεια. Οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν την αλήθεια και να επιβραβεύσουν την αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί αυτές τις ώρες που μας σφίγγουν το χέρι και μας λένε «ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς». Επιστρέφουν στελέχη που είχαμε χάσει” είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας: “Σημασία έχει να μην χάνεις την ψυχή & τον προσανατολισμό σου. Να μην γίνεσαι άδικος. Να μην γέρνεις αριστερά ή δεξιά. Nα μην ξεχνάς γιατί και& για ποιους πολεμάς. Tο Ποτάμι σε αυτόν τον άνισο πόλεμο έχασε την ΚΟ, όχι όμως το κέντρο του. Αυτό μας κάνει περήφανους και δυνατούς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ