Καμμένος στον Realfm 97,8: Πήγαν να μου κάνουν ό,τι και στο Ποτάμι – Ο Τσίπρας δεν σεβάστηκε τα τέσσερα χρόνια έντιμης συνεργασίας

“Το χθεσινό συλλαλητήριο, δεδομένων και των επεισοδίων τα οποία προκάλεσαν κάποιοι προκειμένου να σπάσουν το συλλαλητήριο, ήταν μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση πολιτών χωρίς κομματικές ταμπέλες, που από όλη την Ελλάδα εξέφρασαν την αντίθεση τους με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας” δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Έχουμε συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνούν στην παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes και το 80% του ελληνικού λαού να είναι αντίθετο” συμπλήρωσε.

“Στη ΝΔ η πλειοψηφία των βουλευτών της Β. Ελλάδος είναι αντίθετοι. Δεν είναι μια εθνική θέση. Το ’92 στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών και η πρώτη απόφαση ήταν καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτή η απόφαση ανετράπη ποτέ με απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών; Όχι. Πως διαμορφώνουμε λοιπόν εθνική θέση;” τόνισε.

“Πιστεύω ότι και ο Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της ΝΔ, έτσι όπως τελικά φάνηκε στο Βουκουρέστι και εκείνος αντίθετος ήταν με την πρόταση την οποία η κ. Μπακογιάννη υποστήριζε και υποστηρίζει” σχολίασε.

“Είναι θλιβερά αυτά που γίνονται. Πιστεύω ότι έχει 151, ότι τελικά έχει καταφέρει με διάφορους τρόπους, αλλά αυτά τα οποία καταγγέλλονται είναι απίστευτα. Ο κ. Θεοχαρόπουλος λέει ότι του πρόσφεραν θέση στο Επικρατείας ο ένας, θέση στο Επικρατείας ο άλλος. Βλέπω υπουργούς δικούς μου, οι οποίοι ξεκίνησαν με τους ΑΝΕΛ και με δημόσιες δηλώσεις τους ήταν κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία και ανταλλάσσοντας την καρέκλα του υπουργού παραμένουν στην κυβέρνηση, πάνε κόντρα στις αρχές τους” είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

“Ο μόνος που είπε έντιμα και καθαρά ότι διαφωνεί ήταν ο κ. Παπαχριστόπουλος. Όλοι οι άλλοι έκαναν δηλώσεις για τη Μακεδονία. Την καρέκλα της κ. Κουντουρά, της την έδωσαν οι ΑΝΕΛ και εγώ. Η κ. Κουντουρά λοιπόν έκανε δημόσιες δηλώσεις για το όνομα της Μακεδονίας λέγοντας να δω ποιος θα πάει να ψηφίσει τη Συμφωνία και τις έκανε τον Ιούλιο και τον Ιούνιο. Όταν ο κ. Τσίπρας αποφάσισε ότι στο όνομα να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα διαλύσει ακόμα και τον εταίρο του και άρχισε να μοιράζει θέσεις αριστερά και δεξιά, τότε ναι άλλαξε θέση και η κ. Κουντουρά” πρόσθεσε.

“Η συμπεριφορά μέχρι τώρα δείχνει ότι ουσιαστικά δεν σεβάστηκε τα τέσσερα χρόνια έντιμης συνεργασίας που του προσφέραμε εμείς, οι ΑΝΕΛ και εγώ προσωπικά” τόνισε.

“Για να περάσει πρόταση μομφής θέλει 151, η ΝΔ είχε 127 και 7 των ΑΝΕΛ, 134, μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση; Η ΝΔ με την πρόταση μομφής δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση, είναι ένας μύθος” και στο σχόλιο ότι σε αυτή την περίπτωση θα ήταν κυβέρνηση μειοψηφίας είπε “και τι θα γινόταν; δεν θα βγαίναμε από τα μνημόνια, θα αγόραζε τον Θεοχαρόπουλο, την Κουντουρά και τους υπόλοιπους από πριν και θα προχωράγαμε. Θα τους αγόραζε με τη θέση που τους δίνει δεν λέω ότι πήραν λεφτά. Εμείς δεν μπορούσαμε να την ανατρέψουμε τη Συμφωνία το καλοκαίρι. Δεν μπορούσαμε και δεν θέλαμε, είχαμε σκοπό να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Είχα τη διαβεβαίωση τότε από τον Πρωθυπουργό, παρουσία του κ. Κοτζιά ότι η Συμφωνία αυτή θα έρθει μετά τις εκλογές. Αυτά ήταν τα δεδομένα του Ιουλίου και τα δεδομένα αυτά άλλαξαν τώρα. Ήθελε να ζητήσει την έγκριση του ελληνικού λαού όπως κάναμε το 2015“.

“Είχαμε την εφαρμογή ενός σχεδίου που σκοπό είχε από την πλευρά του κ. Τσίπρα για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών να αναιρέσει με μη έντιμο τρόπο τη δική μας συνεργασία. Αυτή είναι η αλήθεια, όταν παίρνεις στελέχη από τον εταίρο σου…” σχολίασε.

“Αν δεν ερχόταν μαζί μου ο Φωκάς, δεν θα είχα Κοινοβουλευτική Ομάδα, πήγαν να μου κάνουν ότι και στο Ποτάμι. Ποια σκηνοθεσία; Σκηνοθετημένο ήταν να διαλύσω τους ΑΝΕΛ που με τόσο κόπο έχτισα; Θα πήγαινα τώρα για τα μάτια του κ. Τσίπρα να περάσω μια Συμφωνία στην οποία είμαι εκ γενετής αντίθετος; Την οποία θεωρώ προδοτική” συμπλήρωσε.

“Η συμφωνία είναι προδοτική” διευκρίνισε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Για τον Νίκο Κοτζιά

“Εγώ περιμένω τον εισαγγελέα να με καλέσει να καταθέσω για τις εταιρείες για τις βίζες. Δεν είπα το ΠΡΑΤΤΩ, έκανα ένα tweet με ένα παρασύνθετο του ΠΡΑΤΤΩ, ρήματα. Έβαλα και το διαπράττω και από όλα έβαλα. Υπάρχει θέμα με τον κ. Κοτζιά και αυτό είναι η συμφωνία με τις βίζες και το ανέφερα και στο Υπουργικό Συμβούλιο, το είπα και στον ίδιο και στη Δικαιοσύνη. Υπάρχουν υπεράκτιες εταιρείες από την Κύπρο που υποκρύπτουν άλλον ιδιοκτήτη και έγιναν παρεμβάσεις στο ελεγκτικό συνέδριο και ένας διαγωνισμός που είχε αποτύχει πέτυχε και τρίτον είναι ότι αυτός που πήρε τον διαγωνισμό έδωσε την εφαρμογή του σε αυτόν που το είχε προηγουμένως. Φαίνεται ότι οι εταιρείες καταλήγουν σε άνθρωπο που συνεργάζεται με τον κ. Σόρος” είπε.

“Υπάρχουν μυστικά κονδύλια που δόθηκαν στα Σκόπια; Αν υπάρχουν και αυτό προς διερεύνηση”.

Για ενδεχόμενες συνεργασίες

“Με τον κ. Καρατζαφέρη δεν έχω μιλήσει. Με τον κ. Μπαλτάκο μιλάω, όπως μιλάω με πολλούς πρώην υπουργούς της ΝΔ, μιλάω με πατριωτικά κινήματα από όλους τους χώρους. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο, στο συνταγματικό τόξο, και στα δεδομένα που ξεκινήσαμε οι ΑΝΕΛ. Ο κ. Καρατζαφέρης συνεργάστηκε με τα μνημόνια και αυτός γέννησε αυτά τα τέρατα της πολιτικής και με οδήγησαν εκτός της ΝΔ, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε κοινή πορεία. Άλλωστε, βλέπω ότι περιφέρει τον κ. Δημήτρη Καμμένο γύρω-γύρω. Έχω σταθερή πορεία και δεν θα την χαλάσω με εφήμερες συμμαχίες στις οποίες δεν πιστεύω. Θα κάνω συμμαχίες με εκείνους που πιστεύω ότι ταιριάζουμε πολιτικά. Με την Ένωση Κεντρώων, επειδή έχει κρατήσει σταθερή θέση στην ονομασία των Σκοπίων, πιστεύω υπάρχουν περιθώρια να συζητήσουμε μαζί. Ναι στο κόμμα αυτό υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να συζητήσουμε και με τον κ. Λεβέντη. Μιλάω και με τον κ. Αντώναρο, δεν θα το κρύψω αλλά έχει διαφορετική άποψη από την δική μου στο Σκοπιανό. Υπάρχουν άλλα στελέχη και πολιτικές κινήσεις”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ