• Γεωργιάδης: Ο Παπαχριστόπουλος και ο Ζουράρις είναι οι πρώτοι βουλευτές στο σύμπαν που είναι ταυτόχρονα αντιπολίτευση και συμπολίτευση

  9:13 πμ, Κυριακή 20 Ιάν 2019 9:13 πμ, Κυριακή 20 Ιάν 2019

  «Ο κ. Καμμένος διέγραψε τους υπουργούς του που έμειναν στην κυβέρνηση, αλλά δεν διέγραψε τους βουλευτές του που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γιατί αυτή ήταν η συμφωνία από την αρχή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι «είναι όλα σε συμφωνία».

  «Μία κυβέρνηση που στηρίζεται στην Κατερίνα Παπακώστα και στον Κώστα Ζουράρι, είναι restart; Εδώ έχει γίνει το εξής αμίμητο. Δύο βουλευτές, ο κ. Παπαχριστόπουλος και ο κ. Ζουράρις πανηγύριζαν την ψήφο εμπιστοσύνης, την ίδια στιγμή που είναι γραμμένοι στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, που ανήκει βάσει των κανονισμών της Βουλής, στην αντιπολίτευση. Είναι οι πρώτοι βουλευτές στο σύμπαν που είναι ταυτόχρονα αντιπολίτευση και συμπολίτευση. Τα έχουν εξευτελίσει όλα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

  Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης «είναι διαφορετικό να παίρνεις έναν βουλευτή από ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και να τον μεταφέρεις σε ένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα να μεταφέρεις έναν βουλευτή αντιπολίτευσης και να τον πηγαίνεις στη συμπολίτευση».

  Ερωτηθείς εάν η ΝΔ μπορεί να συνεργαστεί με κόμματα ή πρόσωπα που θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Είναι κορυφαίο γεγονός πολιτικής σημασίας και όταν κάποιος αποφασίζει να στηρίξει μια κορυφαία κυβερνητική επιλογή, προφανώς αποδοκιμάζει μια κορυφαία απόφαση και άποψη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός δεν είναι καλός τρόπος για να συνεργαστεί με κάποιον στο μέλλον».

  Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γεωργιάδης πιστεύει ότι θα βρεθούν οι 151 βουλευτές και σημείωσε: «Καμία επόμενη Βουλή δεν θα μπορεί να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς σοβαρές συνέπειες για τη χώρα, εάν αυτή κυρωθεί από την ελληνική Βουλή».

  Για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχονται βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν τη συμφωνία ο κ. Γεωργιάδης αφού δήλωσε ότι «η ΝΔ καταδικάζει πάντα τα φαινόμενα της βίας εναντίον του οποιουδήποτε» αναφερόμενος στον κ. Αβραμάκο σημείωσε: «Δεν θεωρώ ότι αυτό που έκανε είναι παράνομο. Οι βουλευτές είναι δημόσια πρόσωπα και ασφαλώς πρέπει να είναι ανοικτοί στο να δέχονται και την κριτική από το λαό. Αν δεν τους αρέσει αυτό, να κάνουν άλλη δουλειά».

  Τέλος, αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «οι εκλογές θα γίνουν την τελευταία μέρα... Ο κ. Τσίπρας γνωρίζοντας ότι θα συντριβεί στις εκλογές, θα κάτσει όσο μπορεί περισσότερο».

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα