“Φουσκωμένο” Ποτάμι – Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Γρίφος» παραμένει η στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ οι αναταράξεις είναι ακόμη έντονες, ιδίως μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές στην ομιλία του για τον Σταύρο Θεοδωράκη επειδή συνέδεσε την ψήφο εμπιστοσύνης με τις Πρέσπες.

Ο επικεφαλής του Κινήματος, από το βήμα της Βουλής, διεμήνυσε: «Για να μην χάσουμε εντελώς τη λογική μας, ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφος για τις Πρέσπες. Αντιθέτως, θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης, χωρίς να γινόμαστε και εμείς ιδεοληπτικοί».

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, με τη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των ευρωβουλευτών, όπου τοποθετούνται τα μέλη μετά τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και επαναβεβαιώνουν τη θετική στάση τους απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, θέση που αποτελεί βασική αρχή του Κινήματος.

Με ενδιαφέρον, ωστόσο, αναμένονται τοποθετήσεις μελών που διαφοροποιούνται, όπως είναι ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός, την ψήφο των οποίων δεν υπολογίζει η κυβέρνηση. Ο κ. Αμυράς δήλωσε ότι υπάρχουν δύο σκέψεις: «Η μία είναι να καταψηφίσουμε και οι πέντε τη Συμφωνία και η άλλη να απέχουμε ως κόμμα από την ψηφοφορία».

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «στόχος είναι να βρεθεί κοινή γραμμή για τη Συμφωνία των Πρεσπών». Από την πλευρά του ο Σπύρος Λυκούδης τόνισε ότι «δεν επηρεάζει τη γνώμη μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών η αποχώρηση Δανέλλη» και σημείωσε ότι η Συμφωνία κινείται σε θετική κατεύθυνση και η ψήφος μου δεν θα είναι αρνητική, ωστόσο θα συνεκτιμηθεί και το πολιτικό πλαίσιο.

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, «παρά τις αδυναμίες της», τάσσεται ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης και κάνει έκκληση για «νηφαλιότητα», τονίζοντας ότι «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο του πατριωτισμού». «Στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί είναι εθνικά σωστή, και αυτό είναι η θέση του κόμματος και του Σταύρου Θεοδωράκη εδώ και οκτώ μήνες», τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος, μιλώντας το πρωί στο OPEN.

«Το Ποτάμι δεν μπορεί να φορτωθεί οτιδήποτε κάνει η κυβέρνηση τους επόμενους οκτώ μήνες», ανέφερε ο κ. Κύρκος και πρόσθεσε ότι ο κ. Αμυράς και ο κ. Ψαριανός δεν πρέπει να διαγραφούν, γιατί ουδέποτε το κόμμα έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας υποστήριξε πως «δεν θα μπορούσα να είμαι το μοιραίο πρόσωπο που θα ρίξει την κυβέρνηση»

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μεγάλο βάρος που επωμίζομαι, είμαι ανεξάρτητος βουλευτής και θα παραμείνω μέχρι το τέλος ανεξάρτητος», είπε ακόμη ο κ. Δανέλλης, ο οποίος επισήμανε ότι «είμαι βέβαιος πως οι τρεις συνάδελφοί μου Θεοδωράκης, Λυκούδης, Μαυρωτάς θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Δανέλλης χαρακτήρισε ατόπημα τις δηλώσεις βουλευτών του Ποταμιού που συσχέτισαν την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση με την στάση του κόμματος στη συμφωνία.

Ταυτόχρονα, ο ανεξάρτητος βουλευτής επιβεβαίωσε τις απειλές που δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα στο πρόσωπό του αλλά και προς την οικογένειά του και τις χαρακτήρισε υπόκοσμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ