Κεραμέως στον Realfm 97,8: Οι ΑΝΕΛ τάχα τώρα σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί τετελεσμένα

“Αυτό που συνέβη χθες και γίνεται τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο. Ένα θλιβερό επεισόδιο στο οποίο οδηγείται η πολιτική ζωή, αυτό το αίσχος του αλληλοδανεισμού βουλευτών, ένα πολιτικό αλισβερίσι που είχε τρεις στόχους. Οι τρεις στόχοι είναι οι εξής: ο πρώτος να κρατηθεί ο κ. Τσίπρας λίγο ακόμη στην εξουσία, στόχος δεύτερος να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και στόχος τρίτος να κρατηθεί λίγο ακόμη στη ζωή το πολιτικό αυτό μόρφωμα με κοινοβουλευτική παρουσία που λέγεται ΑΝΕΛ. Είδαμε πρωτοφανείς σκηνές, είδαμε για πρώτη φορά βουλευτές της αντιπολίτευσης να γίνονται υπουργοί και να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είδαμε βουλευτές που μέχρι πριν από μερικούς μήνες καταψήφιζαν και τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τώρα με κάποια ανταλλάγματα που δεν γνωρίζουμε αλλά θα φανούν τις επόμενες ημέρες, ξαφνικά άλλαξαν στάση. Αυτό το μόρφωμα δεν θα πάει μακριά” δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Υπήρχαν μεταγραφές αλλά δεν ξέρω αν υπήρχαν με αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν ξέρω αν σε τέτοιο βαθμό που έγινε αυτό το αλισβερίσι τις τελευταίες ημέρες, το έχει ξανασυναντήσει η πολιτική ζωή του τόπου. Το όλο σικέ του πράγματος ενοχλεί, είναι δυνατόν να βγαίνει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και να λέει σε συνέντευξή του ότι κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην συγκεντρώσει τους 151 ο κ. Τσίπρας; Ενώ ξέρουμε ότι κάνει ότι περνάει από το χέρι του για συγκεντρώσει 151. Τέσσερις εκ των επτά αρχικών βουλευτών των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν εχθές την πρόταση εμπιστοσύνης. Από τους τέσσερις ως δια μαγείας οι δύο διεγράφησαν και οι άλλοι δύο όχι. Γιατί; Για έναν μόνο λόγο. Για να διατηρήσει ο κ. Καμμένος τα προνόμια του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος” τόνισε.

“Πρώτον, η επιστολή που παρουσίασε χθες ο Πρωθυπουργός, σε αυτή την επιστολή γίνεται αναφορά δύο φορές σε μακεδονικό λαό. Η πλέον έμπρακτη απόδειξη για την πρωτοφανή εκχώρηση που έχει κάνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Δεύτερον, πρόκειται για μονομερή δήλωση, δεν πρόκειται για τη συμφωνία. Είναι μονομερής δήλωση των Σκοπίων που προφανώς συμφωνήθηκε μεταξύ του κ. Ζάεφ και του κ. Τσίπρα τάχα για να κατευνάσει τις ανησυχίες. Οι χώρες δεσμεύονται από τη συμφωνία που έχει υπογραφεί ήδη, αυτό είναι το νομικά δεσμευτικό κείμενο, ότι και να λέει μονομερώς η ΠΓΔΜ, ότι και να λέει μονομερώς η Ελλάδα δεν επηρεάζει το μοναδικό δεσμευτικό κείμενο” πρόσθεσε.

“Άρα η χθεσινή απόπειρα, η απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πείσει ότι τάχα δεν έχει γίνει το πρωτοφανές δηλαδή η εκχώρηση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας αποτυχαίνει παταγωδώς” σχολίασε.

“Έχει μια ιδιαίτερη υποκρισία η στάση των ΑΝΕΛ διότι τάχα τώρα σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί συγκεκριμένα τετελεσμένα. Αν ήθελαν οι ΑΝΕΛ να μη φτάσει η χώρα εδώ, θα είχαν ασκήσει πίεση, θα είχαν παραιτηθεί, θα είχαν υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κτλ” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ