• Γεννηματά: Υπάρχει σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας

  11:58 πμ, Δευτέρα 07 Ιάν 2019 11:58 πμ, Δευτέρα 07 Ιάν 2019
  Το Κράτος Δικαίου πλήττεται βάναυσα στην Ελλάδα και υπάρχει σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να φέρει ακέραια την ευθύνη και για τη διεύρυνση του ρήγματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Πολιτεία τονίζει η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι το ΚΙΝΑΛ «είναι εδώ για τη δημοκρατία».

  Σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα» η κ.Γεννηματά αναφέρει ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και οι νέες απροκάλυπτες επιθέσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων κατά της Δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος: Το Κράτος Δικαίου δεν απειλείται απλώς. Πλήττεται βάναυσα. Βρίσκεται σε μόνιμη και διαρκή θέση άμυνας».

  Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιρρίπτοντας ακέραια την ευθύνη στον πρωθυπουργό για την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου, επισημαίνει ότι ταυτίζεται, δυστυχώς, προσωπικά με διαρκείς μεθοδεύσεις που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά θεσμικής εκτροπής: η διάρκεια, η επιμονή και η ένταση της επίθεσης κατά της Δικαιοσύνης αποκαλύπτει την πραγματική στόχευση της Κυβέρνησης.

  Υποστηρίζει ότι «υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο να καμφθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες λογοδοσίας και ελέγχου των εξουσιών. Να υποταχθούν οι θεσμικές λειτουργίες στις κυβερνητικές σκοπιμότητες. Να καταστεί η Δικαιοσύνη αντικείμενο της κομματικής διαπάλης. Να σβήσουν οι γραμμές διάκρισης των εξουσιών στην Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία».

  Σε αυτή του την προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει η κ.Γεννηματά, «βρήκε εξ αρχής τα αναγκαία ''δεκανίκια'' του στη δεξιά συνιστώσα που στηρίζει την Κυβέρνηση. Αξιοποίησε στο έπακρο την ''τεχνογνωσία'' της Δεξιάς δημιουργώντας συνθήκες παρακράτους. Τα υπόγεια ρεύματα Μαξίμου - καραμανλικής Δεξιάς έχουν πλέον βγει στην επιφάνεια. Με την κάλυψη και την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού οι κάθε λογής Ρασπούτιν εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα: εκβιάζοντας δικαστές και εισαγγελείς, προαναγγέλλοντας αποφάσεις, παραγγέλλοντας την προκλητικά διακριτική μεταχείριση υποθέσεων, με κατασκευή αποδείξεων και αποσιώπηση κρίσιμων στοιχείων».

  Επισημαίνει δε την ευθύνη που έχει η Ν.Δ να πράξει τα δέοντα και «στα του οίκου της», καταγγέλλοντας ανοικτά εκείνους που από το δικό της πολιτικό περιβάλλον διευκολύνουν και εκτελούν το διαβρωτικό για τη δημοκρατία κυβερνητικό σχέδιο.

  Για το Κίνημα Αλλαγής η πρόεδρός του σημειώνει μεταξύ άλλων:

  «Είμαστε η μόνη παράταξη που εξέθεσε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, χωρίς εκπτώσεις και υπεκφυγές. Και θα εξακολουθήσει να το κάνει. Με επιμονή, θάρρος και θεσμική αξιοπρέπεια.

  Είμαστε διαχρονικά, στρατηγικά, ιδεολογικά αντίθετοι σε όλους εκείνους που οραματίζονται μια δημοκρατία λιγότερο δημοκρατική. Μια εξασθενημένη Δημοκρατία.

  Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ. Για να διαφυλάξει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη δημόσια ζωή. Για να προασπίσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

  Είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών και τα θεμέλια του Κράτους Δικαίου: την ελευθερία και την ισότητα των πολιτών.

  Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών που εξασφαλίζουν και την εθνική ομοψυχία και ενότητα του λαού. Είμαστε εδώ για τη Δημοκρατία».

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα