Καζάνι που βράζει η Ένωση Κεντρώων: Η διαφοροποίηση Σαρίδη για τον προϋπολογισμό και το “φλερτ” με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικό άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, εξηγώντας από το βήμα της βουλής γιατί δεν μπορεί να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

«Κύριοι της κυβέρνησης, υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό σας. Τρία πράγματα που άλλαξαν σε σχέση με τους προηγούμενους προϋπολογισμούς που έχω καταψηφίσει», είπε ο κ. Σαρίδης και εξήγησε: «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον, ξεκινά να αποκαθιστά αδικίες και βάζει ένα τέλος στην κατρακύλα της οικονομίας».

Ο κ. Σαρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία ευάλωτων στρωμάτων, λέγοντας μάλιστα ότι με αυτόν τον τρόπο θα πιστέψει το άνοιγμα της προς το κέντρο, “το κέντρο που υπηρέτησε και υπηρετεί” ο ίδιος. «Σας καλώ να εξετάσετε την πρόταση νόμου που έχω καταθέσει μήπως μου δώσετε και ένα λόγο για να πιστέψω το άνοιγμά σας προς το κέντρο, το κέντρο που ονειρεύτηκα, το κέντρο που υπηρέτησα και υπηρετώ. Πάντα πρώτοι, πάντα πρωταγωνιστές. Η δημοκρατία μας η Ελλάδα μας, οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί. Με σεβασμό απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, να βρίσκομαι δίπλα. Πάντα δίπλα του ήμουν, εκεί ανήκω», σημείωσε συγκεκριμένα.

Πρόκειται για την πρόταση νόμου «Τροποποίηση και συμπλήρωση του Νόμου 3226/2004 (ΦΕΚ 24/Α/4.2.2004) “Παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος και άλλες διατάξεις» – Αναπροσαρμογή κριτηρίων υπαγωγής στο Νόμο και διερεύνηση του πεδίου εφαρμογής του».

Η τοποθέτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Ολομέλεια, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα “Αυγή” στην ιστοσελίδα της, στους διαδρόμους της Βουλής σχολίαζαν «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων

Άμεση ήταν η αντίδραση της ‘Ένωσης Κεντρώων’ στη δήλωση του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Σαρίδη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πηγές του κόμματος αναφέρουν: ”ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Ο Βασίλης Λεβέντης έχει πάγια τακτική και θέση και δεν λαμβάνει μέτρα όπως αυτό της διαγραφής”.

Σημειώνεται ότι αν αποχωρήσει ο κ. Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων, αυτό θα σημάνει αυτομάτως και τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία αυτή τη στιγμή αριθμεί πέντε βουλευτές , ακριβώς στο όριο που απαιτεί ο κανονισμός της Βουλής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ