Κόντρα Παππά – Βορίδη για οικονομία και συντάξεις

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς με τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που ολοκληρώνει τη θητεία της μετά την κρίση. Αυτό είναι άλλη μια ένδειξη ομαλότητας, όπως αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που συμβαίνουν στη Βουλή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μικρότερες χρηματοδοτικές ανάγκες στην ΕΕ για την επόμενη δεκαετία, και αυτό είναι και ένα σήμα προς τις αγορές, ότι δεν θα έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης χρέους. Δεν βοηθούν όσοι μεμψιμοιρούν στο εσωτερικό της χώρας. Όσο πυκνώνουν τα θετικά μέτρα, θα είναι μια απόδειξη ότι η όποια πολιτική αντιπαράθεση δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει» καλούμενος να σχολιάσει ένα προεκλογικό σκηνικό. «Είναι παράδοξο να υπάρχουν υψηλής κλίμακας αντιπαραθέσεις τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία τα μέτρα αυτά τα ψηφίζει» σημείωσε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μ. Βορίδης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας έρχεται τώρα και πανηγυρίζει για τη μη περικοπή συντάξεων, την οποία είχε ο ίδιος ψηφίσει» χαρακτηρίζοντας το σενάριο εξωφρενικό. «Σήμερα μιλάει για μείωση ασφαλιστικών εισφορών όταν ο νόμος Κατρούγκαλου έχει μειώσει 30% τις συντάξεις, έχει αυξήσει πάνω από 70% τις ασφαλιστικές εισφορές, και τώρα να χειροκροτήσουμε τη μείωση του 4%;» διερωτήθηκε κάνοντας λόγο για “εικονική πραγματικότητα”. «Εμείς θα ψηφίσουμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του νόμου Κατρούγκαλου, αφού έχουμε πει ότι τον νόμο αυτό θα τον καταργήσουμε».

Απαντώντας ο υπουργός έκανε λόγο για ανακρίβειες εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο κόσμος θυμάται «ποιοι έκοψαν τις συντάξεις». Ο Ν. Παππάς είπε ότι «με τον νόμο Κατρούγκαλου το 80% των εργαζομένων πλήρωσαν χαμηλότερη εισφορά και τώρα έρχεται να ωφεληθεί και το υπόλοιπο 12% και αυτό θα πρέπει να το καλωσορίσετε» είπε απευθυνόμενος στον Μ. Βορίδη. Αναφερόμενος στον νόμο Κατρούγκαλου ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι η ΝΔ έχει δύο προβλήματα: «ότι έχει γίνει μια τεράστια ασφαλιστική μεταρρύθμιση η οποία βρίσκεται στον αντίποδα της αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας με το ασφαλιστικό α λα Πινοσέτ που προτείνει και ότι αποδεικνύεται ότι το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα είναι τώρα πλεονασματικό. «Αυτό που σας ενοχλεί από την ιστορία της μη περικοπής των συντάξεων είναι ότι όταν διαπραγματεύεσαι μπορείς να κερδίζεις και όχι να καταπίνεις αμάσητα όσα σου έλεγε το ΔΝΤ» τόνισε ο Ν. Παππάς.

Απαντώντας για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα έναντι του δημοσίου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι τώρα επεκτείνονται οι συλλογικές συμβάσεις και έρχεται η αύξηση του κατώτατου μισθού. «Η αγορά εργασίας καταστράφηκε όταν έγιναν οι επιλογές του κατώτατου μισθού» ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, λέγοντας ότι τώρα μπαίνουμε στην περίοδο αύξησης του κατώτατου μισθού, «αυτό που η ΝΔ λέει “ιδεοληψία της Αριστεράς”» σχολίασε.

Σχετικά με τη συμφωνία με την Εκκλησία, ο κ. Παππάς δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί και το γεγονός αυτό θα δώσει τη δυνατότητα για προσλήψεις στο Δημόσιο, λέγοντας ότι «εμείς το 1 προς 5 της Νέας Δημοκρατίας το κάναμε 1 προς 1». Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στο Δημόσιο, λέγοντας ότι «κάποιους δεν τους ενοχλούσε όταν το μεγάλο κράτος υπέγραφε συμβάσεις με τη Siemens…». «Είναι προφανές ότι στην οικονομία έχετε υποστεί παταγώδη διάψευση και η μόνο σας ελπίδα είναι η σκανδαλολογία, για αυτό και ο αρχηγός σας σήμερα λιποτάκτησε και αύριο θα έρθει να ρωτάει άσχετα» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά του έκανε λόγο για διακύβευση της νομικής υπόστασης και των εργασιακών σχέσεων 10.000 ιερέων με το κράτος, τη στιγμή που τα λεφτά από το δημόσιο θα καταβάλλονται. «Άρα δημοσιονομικό όφελος μηδέν. Το κόλπο που σκαρφίστηκε ο κ. Τσίπρας είναι να τους απολύσει και να κάνει δικές του προσλήψεις και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε κλείνοντας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ