Σαντορινιός στον Realfm 97,8: Δεν υπήρχαν 9 σοροί στις 20:50 – Δεν ήμουν με ένα ρολόι στο χέρι για να αναφέρω τι ώρα έμαθα ότι υπάρχουν σοροί

“Αποδεικνύεται το ψεύδος του Ελεύθερου Τύπου γιατί αν λέει 20:50, εγώ μιλούσα στην ΕΡΤ μόνο για αγνοούμενους. Εγώ μίλησα στην ΕΡΤ μετά τις 3 το βράδυ και μέσα στο ίδιο σήμα το οποίο επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, λέει ότι εγώ πήγα εκεί 22:30. Άρα κάποιος κάνει λάθος” δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

“Το σήμα έχει γραφτεί 24 ώρες μετά, την Τρίτη στις 18:30. Καταγράφεται ότι έγινε τη Δευτέρα, από τις 18:50 που παίρνει την πρώτη αναφορά το Λιμεναρχείο Ραφήνας μέχρι και την ώρα που γράφεται το σήμα. Τι λέει λοιπόν, ότι 18:50 πήρε την πρώτη αναφορά, 18:55 έφυγαν δύο ιδιωτικά σκάφη, στα οποία επιβιβάστηκαν και λιμενικοί, οι οποίοι πήγαν προς τις ακτές για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να περισυλλέξουν όσους κινδυνεύουν. Στις 19:00 ήρθαν οι πρώτοι τέσσερις διασωθέντες. Μετά όμως τι λέει; Να δω τις μαρτυρίες παρευρισκομένων, δεν υπάρχουν. Ο Ελευθερος Τύπος αποκαλύφθηκε ότι αυτό που γράφει είναι μια επιπλέον τυμβωρυχία και σήμερα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα” είπε ο υφυπουργός.

“Οταν πήγα εγώ δεν είχαν μεταφερθεί σοροί. Δεν αναφέρθηκε αυτό, εγώ το πρώτο πράγμα που έκανα όταν πήγα στο Λιμάνι της Ραφήνας, στο Λιμεναρχείο δεν έχω μπει καθόλου, να ψάξω να βρω τον Λιμενάρχη και μαζί να μεταβούμε στο Δημαρχείο και υπάρχουν μάρτυρες για αυτό, για να οργανώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούμε τους ανθρώπους που έρχονται από τα λιμανάκια, για το που θα τους κοιμήσουμε, αν κάποιοι θέλουν να φύγουν για Αθήνα” ανέφερε.

Ερωτηθείς αν τον ενημέρωσε ο Λιμενάρχης για νεκρούς απάντησε “Δεν είχα αυτή την πληροφόρηση. Αργότερα, σαφώς αλλά δεν μπορώ να σας πω ακριβώ τι ώρα είναι. Εκείνη την ώρα μέχρι τις 6 το πρωι αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε με το Λιμεναρχείο ήταν να διαχειριστούμε τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε σοκ και αρκετοί ήταν τραυματισμένοι”.

“Δεν ήμουν με ένα ρολόι στο χέρι για να αναφέρω τι ώρα έμαθα ότι υπάρχουν σοροί. Δεν μπορώ να θυμάμαι τι ώρα ήταν. Υπήρξε αναφορά για νεκρούς σαφώς αργότερα. Εγώ είπα στην ΕΡΤ για διασωθέντες 20:50 προφανώς, ο ίδιος ο Ελεύθερος Τύπος λέει ότι εγώ πήγα 22:30 στη Ραφήνα. Εγώ μίλησα στην ΕΡΤ στις 3:00, μέχρι εκείνη τη στιγμή απέφευγα και τις κάμερες. Η δουλειά μου ήταν να διαχειριστώ την κατάσταση” τόνισε.

“Βγήκε και ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα. Δεν υπάρχουν 9 σοροί στις 20:50” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ