Μάρδας στον Realfm 97,8: Μέρος των συνταξιούχων θα θιγεί από την προβλεπόμενη μείωση

«Σε επίπεδο αρχών η ΕΕ δεν καταλαβαίνει από τέτοια πράγματα. Μπορεί σε επίπεδο ανατολίτικου παζαριού να μπαίνουν όλα σε διαπραγμάτευση αλλά αν λάβουμε κατά νου το πρώτο μέρος της συνθήκης της Λισαβόνας τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να γίνει» ανέφερε ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Λίνας Κλείτου αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα για τους “8” αξιωματικούς.

«Η Τουρκία είναι συνδεδεμένο κράτος με την ΕΕ στα πλαίσια μιας τελωνειακής ένωσης. Ως εκ τούτου πρέπει να βρίσκεται σε μια συνεννόηση με την ΕΕ. Οποιαδήποτε αντιπαράθεση με την ΕΕ δεν θα βλάψει την ΕΕ αλλά την ίδια την Τουρκία. Σε ότι αφορά την πίεση, αυτή ασκείται προς την Τουρκία» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλες οι κινήσεις της Τουρκίας οδηγούν σε μια καθυστέρηση της σύνδεσης της με την ΕΕ. Η ένταξή της έχει απομακρυνθεί πολύ. Η απομάκρυνσή της ξεκίνησε μετά τα Ίμια. Εκείνος που έχασε ήταν η Τουρκία. Όπως λέμε συχνά το τραίνο της ιστορίας δεν περνάει συχνά. Η ΕΕ θα δείξει πως θα κινηθεί εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» πρόσθεσε ο κ. Μάρδας.

Σχετικά με τις συντάξεις είπε ότι «υπάρχει μια συμφωνία στο πλαίσιο με τους Θεσμούς και σύμφωνα με όσα έχουμε συμφωνήσει με τους Θεσμούς δεν μπορεί να αλλάξει και να οδηγήσει σε αποτελέσματα υπέρ των συνταξιούχων. Όλοι παιδευόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη συμφωνία μπορεί να μην αλλάξει όπως διατυπώνεται, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν με έναν άλλο τρόπο χρήματα στους συνταξιούχους. Από τη στιγμή που αυτά τα πράγματα συζητηθούν, θα δοθούν χρήματα έτσι ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες εκείνες που προβλέπονται να γίνουν για ένα μέρος των συνταξιούχων. Όταν λέμε μέρος των συντάξεων εννοούμε μέρος των συνταξιούχων. Μέρος των συνταξιούχων θα θιγεί από την προβλεπόμενη μείωση και όχι όλοι. Γι αυτό το μέρος μπορεί να προβλεφθεί κάτι που θα αντισταθμίζει τη ζημία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει η συμφωνία, αρκεί να υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους Θεσμούς».

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα για το που θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο κ. Μάρδας τόνισε ότι «Θα είμαι υποψήφιος είτε στην Α’ είτε στη Β’ Θεσσαλονίκης».

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ