Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Ο Μητσοτάκης “αδειάζει” τη χώρα διεθνώς

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Εμείς παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά νομίζω και οι χθεσινές συγκεντρώσεις και αυτές που έγιναν τον Φεβρουάριο και αυτές της δεκαετίας του ’90 δεν οδηγούν σε κάποιο διέξοδο, αναπαράγουν ένα αδιέξοδο και καταναλώνουν για τη χώρα δυναμική εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, που πρέπει να αξιοποιήσει στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, από αυτή που κινούνται τα συλλαλητήρια” ανέφερε.

“Συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της λύσης. Δεν θα ήταν υπεύθυνο από τη θέση μου να θέσω το πλήρες χρονοστοχοδιάγραμμα, αυτό το οποίο είναι σαφές είναι ότι μετά από μιά πολύμηνη διαπραγμάτευση, πρέπει και οι γείτονες να κάνουν τα βήματα τα δικά τους, ώστε να μπορέσει να βρεθεί αυτή η λύση” τόνισε.

“Σε όλες τις κυβερνήσεις συνεργασίας υπάρχουν εταίροι που σε μια σειρά ζητημάτων έχουν διαφορετική θέση. Όταν πρωθυπουργός ήταν ο κ. Σαμαράς, είχε διαφορετική άποψη από τον κ. Βενιζέλο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε και τις συμφωνίες μας και τις διαφωνίες μας” συμπλήρωσε.

“Δεν διαπραγματευόμαστε με την κομματική μας θέση, διαπραγματευόμαστε με την εθνική θέση, που είχε η χώρα από τα προηγούμενα χρόνια” είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

“Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης πολιτικά σε αυτό το ζήτημα να κρυφτεί πίσω από τον κ. Καμμένο, ας το επιχειρήσει. Εσείς τι φαντάζεστε ότι δεν θα θέλαμε ο συνέταιρός μας στην κυβέρνηση, με τον οποίο έχουμε καλή συνεργασία σε όλα τα ζητήματα, να έχει την ίδια άποψη και σε αυτό; Εγώ θέλω να συζητήσω με όσους έχουν διαφορετική θέση είτε είναι στη ΝΔ, ή την Ένωση Κεντρώων, με αυτή την έννοια την τελική απόφαση την παίρνει η Βουλή” υπογράμμισε.

“Ο κ. Μητσοτάκης αδειάζει τη χώρα διεθνώς και λέει 50 ημέρες πριν βγούμε από το πρόγραμμα ότι οι δανειστές πρέπει να είναι επιφυλακτικοί” δήλωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ