Χατζηδάκης: Έχουμε μια ελλιποβαρή κυβέρνηση

«Στις κρίσιμες συγκυρίες για τον τόπο έχουμε μια ελλιποβαρή κυβέρνηση» δηλώνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος τόσο στα θέματα της οικονομίας όσο και στα εθνικά θέματα.

Αναλυτικά, ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στα περί «καθαρής εξόδου» από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 υποστηρίζει ότι «η καθαρή έξοδος ήταν ένα ακόμα ψέμα με πολύ κοντά ποδάρια» και σημειώνει ότι «πρώτα και κύρια ο κ. Τσκαλώτος έχει μιλήσει γα τη μεταμνημονιακή εποπτεία».

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι «οι Ευρωπαίοι δεν φείδονται καλών λόγων» και υπογραμμίζει ότι «ακόμα και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άκουσε καλά λόγια από τις Βρυξέλλες».

Σχολιάζοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ότι «η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που οι τρεις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέτυχαν καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα με επιτυχία», αντιτείνει λέγοντας: «Οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Ξέρουν τι έγινε αυτά τα τρία χρόνια και πως η οικονομία αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω».

Μιλώντας για επενδύσεις, ο ο κ. Χατζηδάκης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζει ότι «Νέα Δημοκρατία σημαίνει νέες δουλειές» και αναφερόμενος στην κυβέρνηση επιμένει ότι «μπορεί να έχει μια ρητορική για επενδύσεις αλλά στην πράξη εφαρμόζει μια πολιτική εχθρική απέναντι στην οικονομία και τις επενδύσεις».

Για τα Ελληνοτουρκικά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αφού σημειώνει ότι «ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου», ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ρωτώντας ρητορικά: «Εμείς απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας ποια πολιτική αντιτάσσουμε; Του κ. Καμμένου, του κ. Κουβέλη, του κ. Κοτζιά ή του κ. Τσίπρα;».

Μιλώντας για τα της ΝΔ, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι «προχωράει σε μια δημιουργική ανανέωση που συνδυάζει την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών με το νέο αίμα» και επισημαίνει ότι «η ΝΔ ένα πράγμα πρέπει να αποφύγει: Το σημειωτόν».

Ερωτηθείς αν «στα πλαίσια της πανστρατιάς θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ και λεγόμενα Σημιτικά στελέχη αν έχουν χημεία με τη ΝΔ», ο αντιπρόεδρος του κόμματος απαντά: «Την κοινωνία αφορά πρωτίστως το άνοιγμα που κάνει η ΝΔ. Αλλά ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε ότι ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν εκείνος που πρώτος από όλους κρατούσε ανοικτές τις πόρτες της παράταξης». Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «η ΝΔ ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και την κοινή λογική».

Τέλος, ερωτηθείς «αν τον φοβίζουν οι κινήσεις που γίνονται από στελέχη που έχουν φύγει ή διαγραφεί από τη ΝΔ» ο Κωστής Χατζηδάκης λέει χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ έχει αέρα στα πανιά της. Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του».Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ