• Παπαδοπούλου στον Realfm 97,8 για τις σημαίες στις βραχονησίδες: Ο καθένας οφείλει να σκέπτεται τι μπορεί να προκαλέσει η κάθε πράξη του

  9:03 μμ, Τετάρτη 18 Απρ 2018 9:03 μμ, Τετάρτη 18 Απρ 2018

  "Δέχομαι ως βάση συζήτησης ότι οι τρεις νέοι λειτούργησαν συναισθηματικά. Πρέπει όμως να πούμε ότι ο καθένας μας οφείλει να σκέπτεται πάντα τι μπορεί να προκαλέσει η κάθε του πράξη" δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

  "Έχουμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε ελεύθερα σε όλη την επικράτεια ως Έλληνες πολίτες; Φυσικά το έχουμε αυτό το δικαίωμα, αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε ποτέ την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε ένα προκλητικό και επιθετικό γείτονα που αναζητά συνεχώς παράθυρο ευκαιρίας για να έχει όφελος χωρίς κόστος. Η Τουρκία δεν δείχνει αυτή τη στιγμή να ενδιαφέρεται για εκτεταμένη ένοπλη σύρραξη στο Αιγαίο, γιατί ξέρει ότι θα έχει κόστος και επειδή έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Όμως, εάν θα αξιοποιούσε κάποιο «ατύχημα» για να μπορέσει να έχει όφελος, θα το έκανε. Εμείς, η Ελλάδα, δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας, η οποία επιχειρεί να δείξει ατυχώς ότι ο επιτιθέμενος είναι η Ελλάδα. Η πραγματικότητα είναι, και η οποία επιβεβαιώνεται από τη στάση της Ε.Ε. και τις χθεσινές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου κ. Μακρόν, ότι ο επιτιθέμενος είναι η Τουρκία και ο αμυνόμενος είναι η Ελλάδα. Θα πρέπει λοιπόν να αναρωτιόμαστε από την πλευρά μας εάν η όποια κίνησή μας εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα ή όχι. Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει κανείς να απαντήσει υπεύθυνα. Γι’ αυτό η εξωτερική πολιτική πρέπει να ασκείται από το κράτος συντεταγμένα" τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Παπαδοπούλου, για την πρωτοβουλία των τριών νεαρών να βάλουν σημαίες σε πέντε βραχονησίδες.

  Για τις κατηγορίες της Ν.Δ. περί διγλωσσίας των κυβερνητικών στελεχών για το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τη Ρω και την τοποθέτηση σημαιών στις βραχονησίδες, είπε: "Το κάθε κυβερνητικό στέλεχος εκφράζεται με το προσωπικό του ύφος και ανάλογα με τη θέση που κατέχει. Διαφορετικά εκφέρεται ο λόγος από τον πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Άμυνας. Αυτό που πρέπει να υπάρχει στον πολιτικό κόσμο είναι ενότητα και ομοψυχία στα εθνικά θέματα. Η ουσία είναι αν απαντώνται οι προκλήσεις της Τουρκίας, εάν εφαρμόζονται οι κανόνες εμπλοκής όπως στη Ρω και εάν υπάρχει αντίδραση-απάντηση από την ελληνική πλευρά όταν παραβιάζεται ο ελληνικός εναέριος χώρος. Σας λέω ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια που η Ελλάδα δυστυχώς και κακώς υιοθετούσε μια κατευναστική πολιτική, γιατί ποτέ δεν ανέγνωσε σωστά ποιος είναι ο αντίπαλος - εάν αποτελεί μόνιμη απειλή, εάν είναι αναθεωρητική δύναμη ή και επιθετική, το μόνο αποτέλεσμα που επέφερε ήταν να ενισχύει περαιτέρω αξιώσεις της γείτονος. Αντιθέτως, σήμερα γίνονται σοβαρά βήματα, τα οποία πρέπει να ενισχυθούν, προς μια αποτρεπτική στρατηγική. Γιατί, μια μόνιμη απειλή την αντιμετωπίζεις αποτρεπτικά και με συμμαχίες".

  Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε:

  "Δεν έχουμε εξετάσει ακόμη το συγκεκριμένο ζήτημα. Η θέση και η στάση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει φανεί πάντως από τα προηγούμενα νομοσχέδια, για το σύμφωνο συμβίωσης και την αλλαγή φύλου. Επί της αρχής λέμε, ότι πάνω από όλα και πρώτα από όλα είναι τα δικαιώματα του παιδιού. Όλα τα άλλα έπονται".

  Ακούστε το ηχητικό

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα